Седморка с црне листе УН оперише по Босни и Херцеговини

Седам особа које се због повезаности с тероризмом налазе на црној листи Савјета безбједности УН, често без икаквих проблема бораве у БиХ, у којој се за већину њих налази посљедња позната адреса пребивалишта.

Свијет 07.10.2014 | 09:28
Седморка с црне листе УН оперише по Босни и Херцеговини

Рекао је то саговорник "Гласа Српске" близак безбједносним структурама и истакао да су међу њима сувласник Вакуфске банке Саудијац Јасин ал Кади, Тунишани Шефик Ајад, Халил Јараја и Мехрез ал Амдоуни, те терориста Мохамад ал Ахдала, који је водио муџахединске кампове у БиХ за вријеме рата и који се борио на чеченском ратишту.

- Ајад, који је означен као један од најважнијих сарадника "Ал-Каиде", наводно живи у Ирској.

Јараја и Ал Амдоуни и даље финансирају исламистичке организације у БиХ које су повезане с тероризмом. Неки од њих још имају пасоше, односно држављанства БиХ - казао је саговорник "Гласа Српске".

Истакао је да безбједносне службе БиХ када је ријеч о том питању не предузимају ништа, јер такве особе означавају наводно као дојављиваче, односно контакт особе од којих добијају информације.

Додао је да у БиХ несметано функционишу организације које сарађују са "Ал-Каидом", иако се и оне налазе на црној листи УН.

- То су организације "Ал Фуркан", "Босанска идеална футура", "Глобал релиф фондација", "Беноволенсија интернешнал фондација", бх. канцеларија "Таибах интернешнела" и "Ал Харамеин исламска фондација". Имају сједишта у Сарајеву, Зеници, Травнику, Високом и Завидовићима - рекао је извор "Гласа Српске".

Глас Српске

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

СС

07.10.2014 07:34

Нико не помиње борбу против овог зла у предизборним кампањама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

07.10.2014 07:37

Ово је објавио Глас Српске , иначе Бајино пропагандно гласило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

07.10.2014 07:59

Само сто ови не знају да плесу као Руси ,ала смо јадни сваки клинц нас вуце за нос , И не заслузујемо боље!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

07.10.2014 08:00

Нема баја кад да мисли о овима са црне листе,никад није ни мислио о томе,као уостало,ни о чему до свом ,и својих тајкуна,џепу без дна.Он умије да се воза са зенгама и да им угађа,па му ни ови не сметају!Мој народе,шта смо дочекали!Сви на изборе и оловке у руке,глас ОГЊЕНУ ТАДИЋУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

07.10.2014 08:09

Дајте мало економије па неће ни бити ових. Халооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интерпол

07.10.2014 09:16

Да су тражени толико сигурно би били на листи Интерпола, те одмах заустављени и приведени приликом преласка државне границе. Не можеш бити тражени терориста са именом и презименом и ходати тек тако наоколо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта ?

07.10.2014 09:59

Па гдје су остали са црне листе,врх СНСД-а на примјер,врх СДА,ХДЗ итд.Бога ми има та листа неколико хиљада имена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

седморка

07.10.2014 10:12

ово су измисљена имена права имена су ДОДИК; СПИРИЦ; ЦВИЈАНОВИЦ;РАДМАНОВИЦ;КОСАРАЦ;ИГОР Р;КУСТУРИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

07.10.2014 17:16

Наравно да велики број исламских терориста борави у Федерацији. Ово за нормалног цовјека није ниста ново. Бакир Изетбеговиц је њихов стиценик и људи из СДА . Ако је то несто ново сто нисмо знали онда сте бас смијесни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

08.10.2014 05:09

Код нас мафијаши воде државу ставите њих на списак ми хоћемо бољи живот неиде више овако И двије краве кад немају шта да једу оне се боду а тако И нас је довело до просијачког штапа и нас тјерају да се бодемо свака држава има мафијаше а код нас мафијаши имају државу фујјјјј

ОДГОВОРИТЕ