Пред 'Змајевима' кључне битке!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине јуче је започела мисију "Велс и Белгија". Пред нашим националним тимом су одлучујуће двије утакмице за одлазак на Европско првенство у Француску.

Фудбал 07.10.2014 | 23:45
Пред 'Змајевима' кључне битке!

У "Змајевом гнијезду" у Зеници, окупили су се наши најбољи фудбалери, а на окупљање би требао доћи и бивши капитен, повратник у репрезентативни дрес, Емир Спахић, којег је Папе вратио у репрезентацију након лошег отварања квалификација.

Много проблема има селектор Сушић пред утакмице са Велсом и Белгијом. Сејад Салиховић је због повреде отказао долазак, а њега ће замијенити Јосип Квесић. Међутим то није једина главобоља за Папета. Осим Салиховића повриједио се и други фудбалер Хофенхајма. Дефанзивац нашег тима, Ермин Бичакчић има повишену температуру и неће бити на располагању селектору Сушићу.

Изабраници Сафета Сушића поражени су у првом колу од тада 140. репрезентације свијета. Сва три бода однио је Кипар и тако нашој репрезентацији итекако отежао пут до Француске. Због тога су дуели са Велсом и Белгијом итекако битни за нашу репрезентацију.

Прву утакмицу наш национални тим играће у Кардифу против Велса 10. октобра, а три дана касније на Билином пољу гостоваће једна од најбољих репрезентација на свијету у овом тренутку Белгија. Побједа против Велса намеће се као императив, а поразом би шансе за одлазак на Европско првенство остале само теоретске.

Сафет Сушић није једини који у овом тренутку има проблема са повредама. Иста је ситуација и у репрезентацији Велса, па тако Крис Колман неће моћи рачунати на два од три најбоља играча своје репрезентације. Због повреде дуел са нашом репрезентацијом пропустит ће Арон Ремзи и Џо Ален.

Сафет Сушић ће за утакмице са Велсом и Белгијом на располагању имати сљедеће играче: Асмир Беговић, Јасмин Фејзић, Ратко Дујковић, Огњен Врањеш, Тони Шуњић, Емир Спахић, Авдија Вршајевић, Менсур Мујџа, Јосип Квесић, Гојко Цимирот, Харис Медуњанин, Сенад Лулић, Миралем Пјанић, Изет Хајровић, Горан Закарић, Сањин Прцић, Анел Хаџић, Тино Свен Сушић, Мухамед Бешић, Един Џеко, Ведад Ибишевић и Един Вишћа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истоцно сарајево

08.10.2014 00:06

сретно змајеви!!! мада би брине сусицева тактика???

ОДГОВОРИТЕ