Pred 'Zmajevima' ključne bitke!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine juče je započela misiju "Vels i Belgija". Pred našim nacionalnim timom su odlučujuće dvije utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Fudbal 07.10.2014 | 23:45
Pred 'Zmajevima' ključne bitke!

U "Zmajevom gnijezdu" u Zenici, okupili su se naši najbolji fudbaleri, a na okupljanje bi trebao doći i bivši kapiten, povratnik u reprezentativni dres, Emir Spahić, kojeg je Pape vratio u reprezentaciju nakon lošeg otvaranja kvalifikacija.

Mnogo problema ima selektor Sušić pred utakmice sa Velsom i Belgijom. Sejad Salihović je zbog povrede otkazao dolazak, a njega će zamijeniti Josip Kvesić. Međutim to nije jedina glavobolja za Papeta. Osim Salihovića povrijedio se i drugi fudbaler Hofenhajma. Defanzivac našeg tima, Ermin Bičakčić ima povišenu temperaturu i neće biti na raspolaganju selektoru Sušiću.

Izabranici Safeta Sušića poraženi su u prvom kolu od tada 140. reprezentacije svijeta. Sva tri boda odnio je Kipar i tako našoj reprezentaciji itekako otežao put do Francuske. Zbog toga su dueli sa Velsom i Belgijom itekako bitni za našu reprezentaciju.

Prvu utakmicu naš nacionalni tim igraće u Kardifu protiv Velsa 10. oktobra, a tri dana kasnije na Bilinom polju gostovaće jedna od najboljih reprezentacija na svijetu u ovom trenutku Belgija. Pobjeda protiv Velsa nameće se kao imperativ, a porazom bi šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo ostale samo teoretske.

Safet Sušić nije jedini koji u ovom trenutku ima problema sa povredama. Ista je situacija i u reprezentaciji Velsa, pa tako Kris Kolman neće moći računati na dva od tri najbolja igrača svoje reprezentacije. Zbog povrede duel sa našom reprezentacijom propustit će Aron Remzi i Džo Alen.

Safet Sušić će za utakmice sa Velsom i Belgijom na raspolaganju imati sljedeće igrače: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Josip Kvesić, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Sanjin Prcić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Muhamed Bešić, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

istocno sarajevo

08.10.2014 00:06

sretno zmajevi!!! mada bi brine susiceva taktika???

ODGOVORITE