Звезда наставља удар на Толета!

Црвена звезда наставља акцију за смену Томислава Караџића, борбом за промене у регионалним савезима. Логично први корак је добијање подршке у матичном, Фудбалском савезу Београда.

Фудбал 07.10.2014 | 13:45
Звезда наставља удар на Толета!

Управа црвено-белих је почела са прикупљањем подршке и очекује да ће већ почетком следеће недеље имати довољно потписа за сазивање скупштине ФС Београда. На тој скупштини би тражила подршку за смену Караџића, евентуалну промену делегата у скупштини ФСС или чак и смену актуелног руководства ФС Београда.

На “Маракани” су добили уверавања да се бројни клубови у ФСБ слажу са њиховим захтевима и да ће имати велику подршку у сваком смислу или за сваки потребни корак.

Актуелни председник ФС Београда је Ратомир Бабић, који представља Партизан. То практично значи да ће се тражити договор са Партизаном о евентуалним променама. Уколико до тог договора дође, јасно је да Караџић у суштини не би имао начин да сачува позицију. Ипак, први човек ФСС је до сада имао подршку из Хумске па су на “Маракани” спремни и на ту варијанту, односно могућност да Партизан одбије било какав договор.

Чињеница је да су у Звезди свесни да Караџића могу да смене тек када добију подршку региона. На питање како то планирају да изведу, в.д. генералног секретара клуба Звездан Терзић је рекао:

- Нећемо сада о плану Б. Рок који смо дали Караџићу да се повуче није истекао. Скупштина коју је сазвао је лакрдија и њу, као и одлуке његових органа, игнорисаћемо.

Очигледно је да је Звезда кренула на конкретан посао и по сигналима са највећег српског стадиона изгледа да је за сада успешна у томе. Уколико скупштина ФСБ заиста буде сазвана током наредне недеље, јасно је да би то био значајан добитак за црвено-беле у намери да смене Караџића па би се посветили придобијању и осталих регионалних савеза у коме би имали и подршку других суперлигашких клубова, чланова тих организација.

Такође чињеница да практично сви знају ко би био нови кандидат за председника Савеза уколико Звезда успе да изазове смену Караџића додатно олакшава лобирање.

Коментари / 0

Оставите коментар