Zvezda nastavlja udar na Toleta!

Crvena zvezda nastavlja akciju za smenu Tomislava Karadžića, borbom za promene u regionalnim savezima. Logično prvi korak je dobijanje podrške u matičnom, Fudbalskom savezu Beograda.

Fudbal 07.10.2014 | 13:45
Zvezda nastavlja udar na Toleta!

Uprava crveno-belih je počela sa prikupljanjem podrške i očekuje da će već početkom sledeće nedelje imati dovoljno potpisa za sazivanje skupštine FS Beograda. Na toj skupštini bi tražila podršku za smenu Karadžića, eventualnu promenu delegata u skupštini FSS ili čak i smenu aktuelnog rukovodstva FS Beograda.

Na “Marakani” su dobili uveravanja da se brojni klubovi u FSB slažu sa njihovim zahtevima i da će imati veliku podršku u svakom smislu ili za svaki potrebni korak.

Aktuelni predsednik FS Beograda je Ratomir Babić, koji predstavlja Partizan. To praktično znači da će se tražiti dogovor sa Partizanom o eventualnim promenama. Ukoliko do tog dogovora dođe, jasno je da Karadžić u suštini ne bi imao način da sačuva poziciju. Ipak, prvi čovek FSS je do sada imao podršku iz Humske pa su na “Marakani” spremni i na tu varijantu, odnosno mogućnost da Partizan odbije bilo kakav dogovor.

Činjenica je da su u Zvezdi svesni da Karadžića mogu da smene tek kada dobiju podršku regiona. Na pitanje kako to planiraju da izvedu, v.d. generalnog sekretara kluba Zvezdan Terzić je rekao:

- Nećemo sada o planu B. Rok koji smo dali Karadžiću da se povuče nije istekao. Skupština koju je sazvao je lakrdija i nju, kao i odluke njegovih organa, ignorisaćemo.

Očigledno je da je Zvezda krenula na konkretan posao i po signalima sa najvećeg srpskog stadiona izgleda da je za sada uspešna u tome. Ukoliko skupština FSB zaista bude sazvana tokom naredne nedelje, jasno je da bi to bio značajan dobitak za crveno-bele u nameri da smene Karadžića pa bi se posvetili pridobijanju i ostalih regionalnih saveza u kome bi imali i podršku drugih superligaških klubova, članova tih organizacija.

Takođe činjenica da praktično svi znaju ko bi bio novi kandidat za predsednika Saveza ukoliko Zvezda uspe da izazove smenu Karadžića dodatno olakšava lobiranje.

Komentari / 0

Ostavite komentar