Џихадисти на корак од Турске

Исламска држава заузела је три округа у стратешки важном сиријском граду Кобане, на граници с Турском, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права.

Свијет 07.10.2014 | 07:14
Џихадисти на корак од Турске

Директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман је у ранијем саопштењу навео да су у току уличне борбе са курдским снагама и да се оне воде на источном улазу у Кобане.

"Преузели су индустријску зону у источном делу Кобанеа после жестоке битке са борцима курдских јединица за народну одбрану", који су имали много мање и људи и оружја, наводи се у саопштењу.

Агенције су пренеле да је више од 2.000 сиријских Курда, међу њима жене и деца, евакуисано из Кобанеа и да борци Исламске државе напредују ка центру.

Већ више од три седмице, сиријски Курди воде тешке борбе са џихадистима Исламске државе, која настоји да освоји гранични град Кобане, пошто је претходно заузела велике делове Сирије и Ирака.

Џихадисти Исламске државе су истакли и своју заставу на једној згради у источном делу Кобанеа.

Насловна страна данашњег издања британског листа "Тхе Индепендент" садржи фотографију која приказује истакнуту заставу Исламске државе, на мање од два километра од границе са Турском.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

црни

07.10.2014 09:07

То се више не зна ни ко пије ни ко плаћа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

султан сулејман

07.10.2014 10:55

Е сад да видимо моцну турску војску цланицу НАТО савеза хоце ли потаманити ову гамад на вратима своје куце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мао

07.10.2014 17:24

Циљ Турске је да затвори границу за Курде и да их ови ИС побију . Тако це се дрзава ријесити свог највецег проблема. Ко зна мозда их Турска онда пусти у дрзаву и заједно крене у "дзихад". Јер када цовјек пазљиво прати Ердогана измедју редова није теско закљуцити да је то велики исламиста и противник хрисцанства .

ОДГОВОРИТЕ