Džihadisti na korak od Turske

Islamska država zauzela je tri okruga u strateški važnom sirijskom gradu Kobane, na granici s Turskom, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Svijet 07.10.2014 | 07:14
Džihadisti na korak od Turske

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je u ranijem saopštenju naveo da su u toku ulične borbe sa kurdskim snagama i da se one vode na istočnom ulazu u Kobane.

"Preuzeli su industrijsku zonu u istočnom delu Kobanea posle žestoke bitke sa borcima kurdskih jedinica za narodnu odbranu", koji su imali mnogo manje i ljudi i oružja, navodi se u saopštenju.

Agencije su prenele da je više od 2.000 sirijskih Kurda, među njima žene i deca, evakuisano iz Kobanea i da borci Islamske države napreduju ka centru.

Već više od tri sedmice, sirijski Kurdi vode teške borbe sa džihadistima Islamske države, koja nastoji da osvoji granični grad Kobane, pošto je prethodno zauzela velike delove Sirije i Iraka.

Džihadisti Islamske države su istakli i svoju zastavu na jednoj zgradi u istočnom delu Kobanea.

Naslovna strana današnjeg izdanja britanskog lista "The Independent" sadrži fotografiju koja prikazuje istaknutu zastavu Islamske države, na manje od dva kilometra od granice sa Turskom.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

crni

07.10.2014 09:07

To se više ne zna ni ko pije ni ko plaća ...

ODGOVORITE
Name

sultan sulejman

07.10.2014 10:55

E sad da vidimo mocnu tursku vojsku clanicu NATO saveza hoce li potamaniti ovu gamad na vratima svoje kuce?

ODGOVORITE
Name

Mao

07.10.2014 17:24

Cilj Turske je da zatvori granicu za Kurde i da ih ovi IS pobiju . Tako ce se drzava rijesiti svog najveceg problema. Ko zna mozda ih Turska onda pusti u drzavu i zajedno krene u "dzihad". Jer kada covjek pazljivo prati Erdogana izmedju redova nije tesko zakljuciti da je to veliki islamista i protivnik hriscanstva .

ODGOVORITE