Авиони могу на аеродром у Доњецку

Портпарол Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Андреј Лисенко истакао је да је аеродром у Доњецку употребљив, упркос великим борбама.

 

Свијет 06.10.2014 | 20:07
Авиони могу на аеродром у Доњецку

Једино преостало бојно поље у источној Украјини присвајају обе зараћене стране, али ниједна не жели да потврди да је борбу изгубила.

“Писте су у задовољавајућем стању, способне су да прихвате чак и тешке авионе, којима планирамо да снабдемо наше снаге оружјем и војном опремом“, рекао је Лисенко.

У току дана су поново стигле вести из информационих центара побуњеничких снаге које говоре о томе да су војници Новорусије преузели контролу аеродрома, те да су украјинске трупе потиснуте до Авдејевке, места које се налази северно од Доњецка.

Војска Новорусије је навела да у наредном периоду постоји могућност да се снаге Кијева поново врате у борбено стање, те да крену у напад на положаје припадника војске Доњецке и Луганске народне републике.

У недавно објављеном снимку једног од вођа побуњеничких група, чују се жестоке експлозије у Доњецку, међутим, информативни центри Новорусије наводе да се живот у граду Доњецку нормализује.

Коментари / 0

Оставите коментар