Avioni mogu na aerodrom u Donjecku

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Andrej Lisenko istakao je da je aerodrom u Donjecku upotrebljiv, uprkos velikim borbama.

 

Svijet 06.10.2014 | 20:07
Avioni mogu na aerodrom u Donjecku

Jedino preostalo bojno polje u istočnoj Ukrajini prisvajaju obe zaraćene strane, ali nijedna ne želi da potvrdi da je borbu izgubila.

“Piste su u zadovoljavajućem stanju, sposobne su da prihvate čak i teške avione, kojima planiramo da snabdemo naše snage oružjem i vojnom opremom“, rekao je Lisenko.

U toku dana su ponovo stigle vesti iz informacionih centara pobunjeničkih snage koje govore o tome da su vojnici Novorusije preuzeli kontrolu aerodroma, te da su ukrajinske trupe potisnute do Avdejevke, mesta koje se nalazi severno od Donjecka.

Vojska Novorusije je navela da u narednom periodu postoji mogućnost da se snage Kijeva ponovo vrate u borbeno stanje, te da krenu u napad na položaje pripadnika vojske Donjecke i Luganske narodne republike.

U nedavno objavljenom snimku jednog od vođa pobunjeničkih grupa, čuju se žestoke eksplozije u Donjecku, međutim, informativni centri Novorusije navode da se život u gradu Donjecku normalizuje.

Komentari / 0

Ostavite komentar