Реми у аргентинском 'Ел класику'

Фудбалери Ривер Плејта и Боке Јунирос ремизирали су на Ел Монументалу 1:1 (0:1) у 'Суперкласику' одиграном у оквиру десетог кола првенства Аргентине.

Фудбал 06.10.2014 | 22:45
Реми у аргентинском 'Ел класику'

Један од највећих дербија света обележила су два искључења, промашен пенал, али и веома тешки услови за игру – који су због кише били на ивици регуларности.

Прво полувреме било је далеко садржајније од другог, јер смо видели по пенал, искључење и гол гостију. Ипак, домаћи су успели да искористе предност играча више и на крају стигну до далеко битнијег бода.

Киша је падала готово цео дан у Буенос Ајресу, а није престајала ни током сат и по времена фудбала у северном делу главног града Аргентине. Главни арбитар одлучио је да постоје услови за одигравање меча, иако се лопта једва кретала по трави, а играчи су били спречени да покажу колико знају, јер је то било готово немогуће.

Уводних двадесетак минута протекло је у навикавању на услове, да би гости у 22. минуту стигли до предности. Федерико Каризо је сјајно извео прекид са четрдесетак метара и послао лопту пред гол Баровера, а Лисандро Магаљан све то лепо испратио и из клизећег старта сместио је у мрежу.

Ривер је покушао да одговори, тако што је преузео иницијативу и кренуо интензивније са нападима (колико је то било могуће од услова), а први контроверзни моменат догодио се пет минута пре одласка на одмор. Искусни Гаго спречио је уклизавањем сигуран гол домаћих, лопта га је погодила у главу, што је и покушао да објасни Мауру Виђијану, али га је овај упркос томе искучио и показао на белу тачку.

Међутим, Родриго Фуњес Мори пребацио је комплетан гол, па су гости са Бомбоњере ипак отишли на одмор са предношћу. Карлос Санчес је у последњим тренуцима првог дела игре постигао погодак за домаће, али је он оправдано поништен због офсајда.

Други део игре донео је нешто мање узбуђења, али је опет било узбудљиво до последњих секунди сусрета. Ривер је очекивано кренуо офанзивно, како би што пре капитализовао бројчану предност, која и није била толико видљива, опет, због тешких услова за игру.

Само минут по уласку на терен, Херман Пецела постао је јунак навијача. Добро је шутирао главом после центаршута Морија, Аугустин Оријон је успео да заустави ударац, али не и да отклони опасност, па је резервиста натрчао на лопту и ћушнуо је у мрежу – за пандемонијум на трибинама у 78. минуту.

Да ни Ривер не заврши меч са свих десет играча у пољу побринуо се Мори, пет минута после изједначења, јер је промашеном једанестерцу додао и старт са две ноге 'вредан' директог црвеног. Могла је Бока до краја сусрета да стигне и до сва три бода, али је Чавес у два наврата био замало непрецизан. Најближи голу био је у последњим секундама меча, када је из ситуације '1 на 1', десно искоса, шутирао поред стативе.

Ривер је остао први после десет кола са 22 освојена бода, док је вечити ривал тек девети са осам бодова мање. Прилику да профитирају од ремија на Монументалу имаће Индепедијенде (18) и Ланус (17). Црвено-бели на затварању кола гостују Годој Крусу, док 'Љубичасти' иду на ноге Росарио Централу.

Коментари / 0

Оставите коментар