Remi u argentinskom 'El klasiku'

Fudbaleri River Plejta i Boke Juniros remizirali su na El Monumentalu 1:1 (0:1) u 'Superklasiku' odigranom u okviru desetog kola prvenstva Argentine.

Fudbal 06.10.2014 | 22:45
Remi u argentinskom 'El klasiku'

Jedan od najvećih derbija sveta obeležila su dva isključenja, promašen penal, ali i veoma teški uslovi za igru – koji su zbog kiše bili na ivici regularnosti.

Prvo poluvreme bilo je daleko sadržajnije od drugog, jer smo videli po penal, isključenje i gol gostiju. Ipak, domaći su uspeli da iskoriste prednost igrača više i na kraju stignu do daleko bitnijeg boda.

Kiša je padala gotovo ceo dan u Buenos Ajresu, a nije prestajala ni tokom sat i po vremena fudbala u severnom delu glavnog grada Argentine. Glavni arbitar odlučio je da postoje uslovi za odigravanje meča, iako se lopta jedva kretala po travi, a igrači su bili sprečeni da pokažu koliko znaju, jer je to bilo gotovo nemoguće.

Uvodnih dvadesetak minuta proteklo je u navikavanju na uslove, da bi gosti u 22. minutu stigli do prednosti. Federiko Karizo je sjajno izveo prekid sa četrdesetak metara i poslao loptu pred gol Barovera, a Lisandro Magaljan sve to lepo ispratio i iz klizećeg starta smestio je u mrežu.

River je pokušao da odgovori, tako što je preuzeo inicijativu i krenuo intenzivnije sa napadima (koliko je to bilo moguće od uslova), a prvi kontroverzni momenat dogodio se pet minuta pre odlaska na odmor. Iskusni Gago sprečio je uklizavanjem siguran gol domaćih, lopta ga je pogodila u glavu, što je i pokušao da objasni Mauru Viđijanu, ali ga je ovaj uprkos tome iskučio i pokazao na belu tačku.

Međutim, Rodrigo Funjes Mori prebacio je kompletan gol, pa su gosti sa Bombonjere ipak otišli na odmor sa prednošću. Karlos Sančes je u poslednjim trenucima prvog dela igre postigao pogodak za domaće, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Drugi deo igre doneo je nešto manje uzbuđenja, ali je opet bilo uzbudljivo do poslednjih sekundi susreta. River je očekivano krenuo ofanzivno, kako bi što pre kapitalizovao brojčanu prednost, koja i nije bila toliko vidljiva, opet, zbog teških uslova za igru.

Samo minut po ulasku na teren, Herman Pecela postao je junak navijača. Dobro je šutirao glavom posle centaršuta Morija, Augustin Orijon je uspeo da zaustavi udarac, ali ne i da otkloni opasnost, pa je rezervista natrčao na loptu i ćušnuo je u mrežu – za pandemonijum na tribinama u 78. minutu.

Da ni River ne završi meč sa svih deset igrača u polju pobrinuo se Mori, pet minuta posle izjednačenja, jer je promašenom jedanestercu dodao i start sa dve noge 'vredan' direktog crvenog. Mogla je Boka do kraja susreta da stigne i do sva tri boda, ali je Čaves u dva navrata bio zamalo neprecizan. Najbliži golu bio je u poslednjim sekundama meča, kada je iz situacije '1 na 1', desno iskosa, šutirao pored stative.

River je ostao prvi posle deset kola sa 22 osvojena boda, dok je večiti rival tek deveti sa osam bodova manje. Priliku da profitiraju od remija na Monumentalu imaće Indepedijende (18) i Lanus (17). Crveno-beli na zatvaranju kola gostuju Godoj Krusu, dok 'Ljubičasti' idu na noge Rosario Centralu.

Komentari / 0

Ostavite komentar