Смејурија! Сукоб Муриња и Венгера

Оштра полемика менаџера Арсенала и Челсија после дербија на Стамфорд Бриџу и њиховог међусобног гуркања.

Фудбал 06.10.2014 | 22:00
Смејурија! Сукоб Муриња и Венгера

Жозе Мурињо у недељу је и седми пут победио Арсена Венгера у 12 утакмица њихових тимова. Преосталих пет завршено је нерешено.

Португалчев Челси остварио је у дуелу са Арсеналом мање-више рутинску победу и потврдио да је највећи фаворит за титулу. Утакмица је била ватрена на терену, а и поред њега, где су се сукобили менаџери два тима.

Током првог полувремена, Венгер је ушао у рестриктивни простор Муриња и одатле се жалио судији због оштрог старта Герија Кејхила. Мало су се и гурали пре него што се Француз повукао.

После утакмице, говорили су о том инциденту.

"Изашао сам из свог простора зато што нисам био задовољан стартом играча Челсија и зато што сам хтео да видим шта се догодило. 'Неко' је стао испред мене и то је било то. Апсолутно ништа више нећу рећи о томе", објаснио је Венгер.

"Постоје два 'техничка поља' крај терена. По један за обојицу тренера. Он је улазио у моје поље. Да је ушао да би дао инструкције свом играчу - рекао бих ОК, али није у реду да одатле врши притисак на судију да искључи противничког играча. Не мислим да је Арсен Венгер неко ко је симбол за фер-плеј", рекао је своју страну приче Мурињо.

Португалац је рад судије Мартина Еткинсона назвао "фантастичним" и оценио да је Арсенал могао да заврши утакмицу са три искључена играча. И гости су били љути, пре свега зато што је Фабрегас руком бранио свој гол.

"Мислим да је судија сјајно радио, али је Арсенал могао да заврши меч са осморицом на терену. Кошчелни је могао да добије директан црвени, Чемберс је могао да добије дупли жути картон у првом полувремену, а Дани Велбек црвени", сматра менаџер Челсија.

Арсен Венгер је реплицирао на то:

"Узвраћам Жозеу тај комплимент. Ни ја не знам како је Гери Кејхил завршио утакмицу. Не знам како је Бранислав Ивановиц завршио утакмицу. Не знам како је Оскар завршио утакмицу", додао је Француз.
Ивановић је проглашен играчем утакмице. Добио је оцену 8,8 (од десет), победивши у осам ваздушних дуела, уз четири успешна старта и четири "пресечене" лопте. У 42. минуту Алексис Санчез ударио га је песницом са леђа. Десет минута потом Србин је добио жути картон због повлачења противника (Сантија Казорле) са леђа.

Двонедељну паузу Челси ће дочекати на првом месту табеле. Арсенал на седмом, са девет бодова мање.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ФИФА

06.10.2014 20:04

Сад су нам вазнији избори :Д

ОДГОВОРИТЕ