Smejurija! Sukob Murinja i Vengera

Oštra polemika menadžera Arsenala i Čelsija posle derbija na Stamford Bridžu i njihovog međusobnog gurkanja.

Fudbal 06.10.2014 | 22:00
Smejurija! Sukob Murinja i Vengera

Žoze Murinjo u nedelju je i sedmi put pobedio Arsena Vengera u 12 utakmica njihovih timova. Preostalih pet završeno je nerešeno.

Portugalčev Čelsi ostvario je u duelu sa Arsenalom manje-više rutinsku pobedu i potvrdio da je najveći favorit za titulu. Utakmica je bila vatrena na terenu, a i pored njega, gde su se sukobili menadžeri dva tima.

Tokom prvog poluvremena, Venger je ušao u restriktivni prostor Murinja i odatle se žalio sudiji zbog oštrog starta Gerija Kejhila. Malo su se i gurali pre nego što se Francuz povukao.

Posle utakmice, govorili su o tom incidentu.

"Izašao sam iz svog prostora zato što nisam bio zadovoljan startom igrača Čelsija i zato što sam hteo da vidim šta se dogodilo. 'Neko' je stao ispred mene i to je bilo to. Apsolutno ništa više neću reći o tome", objasnio je Venger.

"Postoje dva 'tehnička polja' kraj terena. Po jedan za obojicu trenera. On je ulazio u moje polje. Da je ušao da bi dao instrukcije svom igraču - rekao bih OK, ali nije u redu da odatle vrši pritisak na sudiju da isključi protivničkog igrača. Ne mislim da je Arsen Venger neko ko je simbol za fer-plej", rekao je svoju stranu priče Murinjo.

Portugalac je rad sudije Martina Etkinsona nazvao "fantastičnim" i ocenio da je Arsenal mogao da završi utakmicu sa tri isključena igrača. I gosti su bili ljuti, pre svega zato što je Fabregas rukom branio svoj gol.

"Mislim da je sudija sjajno radio, ali je Arsenal mogao da završi meč sa osmoricom na terenu. Koščelni je mogao da dobije direktan crveni, Čembers je mogao da dobije dupli žuti karton u prvom poluvremenu, a Dani Velbek crveni", smatra menadžer Čelsija.

Arsen Venger je replicirao na to:

"Uzvraćam Žozeu taj kompliment. Ni ja ne znam kako je Geri Kejhil završio utakmicu. Ne znam kako je Branislav Ivanovic završio utakmicu. Ne znam kako je Oskar završio utakmicu", dodao je Francuz.
Ivanović je proglašen igračem utakmice. Dobio je ocenu 8,8 (od deset), pobedivši u osam vazdušnih duela, uz četiri uspešna starta i četiri "presečene" lopte. U 42. minutu Aleksis Sančez udario ga je pesnicom sa leđa. Deset minuta potom Srbin je dobio žuti karton zbog povlačenja protivnika (Santija Kazorle) sa leđa.

Dvonedeljnu pauzu Čelsi će dočekati na prvom mestu tabele. Arsenal na sedmom, sa devet bodova manje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

FIFA

06.10.2014 20:04

Sad su nam vazniji izbori :D

ODGOVORITE