У Мадриду почело суђење Луки Бојовићу

Пред Вишим судом у Мадриду почело је суђење Луки Бојовићу, који је оптужен да је организовао и починио убиство припадника земунског клана Милана Јуришића Јурета у марту 2009.

Свијет 06.10.2014 | 16:25
У Мадриду почело суђење Луки Бојовићу

За то кривично дјело запријећена је казна од 5 до 41 године затвора.

Шпански суд сумњичи Милоша Симовића, Луку Бојовића и Сретка Калинића за ово монструозно убиство.

Бојовић је пред судијом у Мадриду негирао да је убио Јуришића, а његово тијело раскомадао и бацио у ријеку у Мадриду.

Упитан да ли је учинио ово криминално дјело, Лука је одговорио: "Тако ми Бога, наравно да не".

Он је рекао да није имао разлога да убије Јуришића и да није имао моћ да тако нешто уради. Лука је кратко одговарао на питање судије и додао је да је познавао Јуришића.

Пред суд су изведени и оптужени Владимир Милисављевић и Синиша Петрић који су изјавили да им Бојовић није био шеф и да их за њега везује само пријатељство.

Они су негирали припадност у било каквој организованој криминалној групи и умијешаност у убиство Јуришића, преноси Блиц.

Суд терети Бојовића да је организовао убиство, а потом и ликвидирао Јуришића. Сретко Калинић је шпанском истражном судији специјалног суда Фернанду Андреу Мерељесу и његовом сараднику казао да је Бојовић
усмртио Јуришића тако што га је ударао чекићем по глави, а онда су исто наставили да раде он и Милош Симовић све док је давао знакове живота.

Полиција је касније навела да је Јуришићево тијело исјечено тестером за дрва и самљевено у машини за месо, али мало им је била једна, јер се покварила, па су морали да купе другу. Мљевење тијела потрајало је четири, пет дана, а стан у којем је монструзни злочин почињен био је сав у крви. Самљевени остаци тијела бачени су у ријеку Манзанарес у Мадриду, испод моста Викторија.

Претрагом ријеке Манзанарес пронађено је око 50 костију, дио лобање, као и дијелови машине за месо у којој је самљевен Јуришић.

Мадридски дневници су раније пренијели да је Јуришић убијен јер је ушао у сукоб са Бојовићем због жене чији идентитет није утврђен.

Коментари / 0

Оставите коментар