U Madridu počelo suđenje Luki Bojoviću

Pred Višim sudom u Madridu počelo je suđenje Luki Bojoviću, koji je optužen da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009.

Svijet 06.10.2014 | 16:25
U Madridu počelo suđenje Luki Bojoviću

Za to krivično djelo zaprijećena je kazna od 5 do 41 godine zatvora.

Španski sud sumnjiči Miloša Simovića, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za ovo monstruozno ubistvo.

Bojović je pred sudijom u Madridu negirao da je ubio Jurišića, a njegovo tijelo raskomadao i bacio u rijeku u Madridu.

Upitan da li je učinio ovo kriminalno djelo, Luka je odgovorio: "Tako mi Boga, naravno da ne".

On je rekao da nije imao razloga da ubije Jurišića i da nije imao moć da tako nešto uradi. Luka je kratko odgovarao na pitanje sudije i dodao je da je poznavao Jurišića.

Pred sud su izvedeni i optuženi Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić koji su izjavili da im Bojović nije bio šef i da ih za njega vezuje samo prijateljstvo.

Oni su negirali pripadnost u bilo kakvoj organizovanoj kriminalnoj grupi i umiješanost u ubistvo Jurišića, prenosi Blic.

Sud tereti Bojovića da je organizovao ubistvo, a potom i likvidirao Jurišića. Sretko Kalinić je španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović
usmrtio Jurišića tako što ga je udarao čekićem po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo tijelo isječeno testerom za drva i samljeveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila, pa su morali da kupe drugu. Mljevenje tijela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je monstruzni zločin počinjen bio je sav u krvi. Samljeveni ostaci tijela bačeni su u rijeku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija.

Pretragom rijeke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, dio lobanje, kao i dijelovi mašine za meso u kojoj je samljeven Jurišić.

Madridski dnevnici su ranije prenijeli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen.

Komentari / 0

Ostavite komentar