Протест у Брчком

Незадовољни спорошћу локалне администрације у реализацији Програма санације посљедица поплава и расподјеле донација по објављеним списковима корисника од 10, 15 и 33.000 марака, мјештани Крепшића и Вучиловца, јутрос су мирно протествовали испред сједишта брчанске Владе.

Босна и Херцеговина 06.10.2014 | 10:59
Протест у Брчком

Иако је од одлуке Скупштине у Брчком да се за санацију штета исплати 12,7 милиона марака прошло више од мјесец дана, ми се и даље злопатимо и чекамо новац, огорчени су учесници протеста.

„Обећавају и замајавају напаћени народ, посебно у овој изборној трци, а нама зима на прагу, у кућама без подова, прозора и врата, без огрева и других основних ствари за иоле пристојан живот. Дијеле нам пакете и ваучере од 40 марака за куповину санитарних потреба, нисмо ми прљави већ у празним кућама бескућници који страхују од сваког новог дана и за себе и за породице“, каже Перо Мишић из Вучиловца.

Међу 501-ом породицом из 15-ак насеља дистрикта које су на списковима за донације због поплава и клизишта, мјештани Крепшића и Вучиловца су без сумње у најтежој ситуацији.

„Немамо ништа. Дјеца нам оболијевају, дани су све хладнији, а жалосно је то да постоји новац око кога се очито воде и неке друге, прљаве игре, јер чланови комисија умјесто Владиних имају неке своје критеријуме“, каже Викторија Николић из Крепшића.

Након разговора с делегацијом учесника протеста градоначелник Анто Домић је признао да има неправилности у раду теренских комисија и најавио за сриједу ванредну сједницу Владе.

„Донијећемо одлуку да се одмах исплате сви људи на чије износе нема жалби, а након окончања поступка разматрања приговора, исплатићемо и остале који остваре право“, рекао је Домић и додао да ће након тога бити пуно јасније ко је и како радио и да ли има аргумената за покретање одговорности чланова Владе и државних службеника.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар