Protest u Brčkom

Nezadovoljni sporošću lokalne administracije u realizaciji Programa sanacije posljedica poplava i raspodjele donacija po objavljenim spiskovima korisnika od 10, 15 i 33.000 maraka, mještani Krepšića i Vučilovca, jutros su mirno protestvovali ispred sjedišta brčanske Vlade.

Bosna i Hercegovina 06.10.2014 | 10:59
Protest u Brčkom

Iako je od odluke Skupštine u Brčkom da se za sanaciju šteta isplati 12,7 miliona maraka prošlo više od mjesec dana, mi se i dalje zlopatimo i čekamo novac, ogorčeni su učesnici protesta.

„Obećavaju i zamajavaju napaćeni narod, posebno u ovoj izbornoj trci, a nama zima na pragu, u kućama bez podova, prozora i vrata, bez ogreva i drugih osnovnih stvari za iole pristojan život. Dijele nam pakete i vaučere od 40 maraka za kupovinu sanitarnih potreba, nismo mi prljavi već u praznim kućama beskućnici koji strahuju od svakog novog dana i za sebe i za porodice“, kaže Pero Mišić iz Vučilovca.

Među 501-om porodicom iz 15-ak naselja distrikta koje su na spiskovima za donacije zbog poplava i klizišta, mještani Krepšića i Vučilovca su bez sumnje u najtežoj situaciji.

„Nemamo ništa. Djeca nam obolijevaju, dani su sve hladniji, a žalosno je to da postoji novac oko koga se očito vode i neke druge, prljave igre, jer članovi komisija umjesto Vladinih imaju neke svoje kriterijume“, kaže Viktorija Nikolić iz Krepšića.

Nakon razgovora s delegacijom učesnika protesta gradonačelnik Anto Domić je priznao da ima nepravilnosti u radu terenskih komisija i najavio za srijedu vanrednu sjednicu Vlade.

„Donijećemo odluku da se odmah isplate svi ljudi na čije iznose nema žalbi, a nakon okončanja postupka razmatranja prigovora, isplatićemo i ostale koji ostvare pravo“, rekao je Domić i dodao da će nakon toga biti puno jasnije ko je i kako radio i da li ima argumenata za pokretanje odgovornosti članova Vlade i državnih službenika.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar