Додик: Помоћи ћу Хрватима да добију своју државу

Уочи општих избора у Босни и Херцеговини који се одржавају 12. октобра, Дарко Худелист, угледни новинар и публицист, боравио је у Републици Српској и два дана пратио из самог средишта политичке моћи, канцеларије предсједника Милорада Додика, финале његове предизборне кампање.

Република Српска 05.10.2014 | 13:57
Додик: Помоћи ћу Хрватима да добију своју државу

У разговорима с вођом босанских Срба, који већ шеснаест година недодирљиво управља из Бање Луке половицом територија сусједне државе, имао је јединствену прилику из прве руке сазнати конкретне појединости о његовом плану уставног преустроја Босне и Херцеговине који би требао завршити с њезиним распадом.

Додик је Худелисту отворено рекао да ће за остварење својих сепаратистичких намјера понудити савезништво Хрватима у БиХ, упркос томе што је то не само изазов средишњим властима у Сарајеву него је и у супротности са стајалиштима Републике Хрватске и међународне заједнице о будућности државе Бошњака, Срба и Хрвата.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и ја узлетјели смо с хелидрома на бањолучкоме брежуљку Паприковац точно у 17 сати. Дестинације: Љубиње и Требиње - два градића у југоисточној Херцеговини, гдје је те вечери (сриједа, 1. октобар) Додик имао предизборне митинге. У хеликоптеру смо нас двојица били сами: пилот и копилот напријед, а Додик и ја позади. Како је у кабини било врло бучно, комуницирали смо помоћу микрофона и слушалица.

Кад смо, након митинга у Љубињу, сјели назад у хеликоптер и продужили према Требињу, гдје се одржавао други предизборни скуп, у присуству око 4000 људи, на којем је говорио и Емир Кустурица (као Додиков пријатељ), упитао сам предсједника Републике Српске сматра ли заиста да би босанскохерцеговачки Хрвати поновно требали формирати Херцег-Босну коју су имали све до 1994. и потписивања Wасхингтонског споразума. Одговорио је потврдно:

- Да, ја не бих оклијевао да Херцег-Босну подржим. Мислим да је службена политика Републике Хрватске својевремено жртвовала хрватски национални интерес у БиХ, прихватајући ту грешку звану Wасхингтонски споразум. Ја имам позитиван став према Херцег-Босни и не би ми сметало да она и данас постоји. Али да заиста буде република и да заиста има све прерогативе државе - једнако као и Република Српска - јер је нама криво уваљено да се то зове ентитет, што је ријеч која сама по себи не значи ништа, односно која има сасвим друкчије значење од државе.

Федерација БиХ се као ентитет показала нефункционалном и неодрживом, једнако као и оваква Босна и Херцеговина. Једина је на територију БиХ одржива Република Српска - она би већ овога тренутка могла почети са својим самосталним животом. А друга одржива република или држава била би Херцег-Босна - ако би се формирала. А Бошњаци би, опет, имали своју Босну, као своју самосталну републику или државу. Све остало јест пуки експеримент који се показао неуспјешним.

Додик је томе још додао:
- Међутим, питање поновног успостављања Херцег-Босне морају артикулирати сами хрватски политички представници. Мислим да је Хрватска сад у нешто лагоднијој ситуацији јер више није оптерећена уласком у ЕУ и НАТО, па као таква може битно помоћи Хрватима у БиХ. И ја бих то, кажем, подржао. А то што Американци говоре да у БиХ не може постојати тзв. трећи или хрватски ентитет, то не мора ништа значити; тако су говорили и за Југославију, па се она ипак распала. Херцег-Босна и те како може бити реалност. Јер, ако Хрвати њу истински желе, а ако њу онда подржи и Република Српска - онда су Бошњаци, односно муслимани, у свему томе драматична мањина. Наравно, пуно тога овиси и о утицају глобалне заједнице... 
 
Извор: ЗАГРЕБ - Јутарњи лист

Коментари / 104

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

05.10.2014 12:07

Помогнути цемо мо градјани БиХ да одес с власти и да те протјерамо одавде

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

05.10.2014 12:07

Све цес ти урадити да своје дупе сацувас продацес нас и као робове ако треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

05.10.2014 12:09

Дај им своје Лактасе па нек праве дрзаву и приде це добити тебе као предсједника!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хладна водо

05.10.2014 12:10

Нај висе би Баја Додик волијо изгледа да се поново фати орузија даби он бијо на слободи да га казна затворска не стигне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

05.10.2014 12:10

Овај цовјек није нормалан! Он би јос један рат,али да гинемо ми обицни народ а не он и његови тајкуни. Ста нас брига за Хрвате,ми имамо своју Републику Српску и не треба да се мијесамо у тудје проблеме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

05.10.2014 12:11

Предсједник Дудук је велики пријатељ хрватског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

05.10.2014 12:12

Мрс говно једно! С тиме је индиректно рекао, да це продати територије РС (херцеговина) њима... никад!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

05.10.2014 12:13

А,прво си им помогао да опљацкају Републику Српску,па це сад да купе од тебе и дрзаву са насим парама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

05.10.2014 12:14

Свима це он нама главе да одруби да би остао на власти. Није ми јасан овај народ који казе да нам је добро. Како мозе бити добро у дрзави у којој је потросацка корпа 1800 КМ а просјецна плата 500 КМ и просјецна пеензија 250 КМ. Како мозе бити добро у таквој дрзави? Ал добро је овим профитерима и криминалцима којим одговара дрзава у којој не постоји закон, ред, суд, тузиластво, полиција, институције. Таква дрзава одговара овим лоповима и криминалцима. Ал не и нама постеним који радимо за 400 КМ. Због тога многи одлазе из ове биједне криминалне дрзаве укојој не моземо да остваримо основна људска права: право да оснујемо породицу, право на рад од кога моземо да зивимо, право да се осјецамо сигурно, право да се наса дјеца лијеце у насим здраственим установама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

123

05.10.2014 12:16

Кад цемо цути Додика да ради на економији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан СНСД

05.10.2014 12:19

Драги глупане ти си и нас сјебо а камоли и Хрвате. РС никад није била ближе да се укине него сад са тобом и тим глупим причама и идејама.Нико ти ниста невјерује више мораш у затвор послије пада на изборима и нема ти друге. А овај јадни осиромасени народ поново све из почетка.ГОТОВ ЈЕ КРИМИНАЛАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

провидна

05.10.2014 12:23

Игра хрватског лобисте, али ипак више волим Тузлу и Тузлаке од тамо неке Херцег-Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

05.10.2014 12:24

Ало, Баја - мене не интересује колико ћеш помоћи твојим Хрватима...мене интересује колико ћеш због тога одмоћи нама Србима?! А знамо те и памтимо добро - када си Хрватима помагао, Србима си одмагао. Они се никада нису одрекли аспирација у српској Посавини. Што је више Херцег-Босне у твојој и Човићевој глави - то је мање Српске...ало, Баја, дозови се памети...док још није касно. Овај предизборни трик ти је као и многи други - "пуцањ у празно" !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

05.10.2014 12:24

Да ми је знати како Миле мозе помоци Хрватима да добију дрзаву? Зна се како се мјења Устав БиХ, у Парламенту БиХ, вољом свих народа (двије трецине руку посланика из сваког народа), знаци и босњацких руку. Све остало је авантура, и могуци сукоб послије којег је све могуце. Прво Додик ако има м..а нека расписе референдум о стварању самосталне и независне дрзаве Републике Српске па онда нека јарану Цовицу помазе у стварању дрзаве Хрвата у БиХ. Истина је да Додик има страх од Тадица па су му за ухар и гласови Хрвата у Републици Српској на предстојецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

05.10.2014 12:27

Ста јос нецемо цути од њега, људи моји он намјерава онда вјероватно Херцеговину приклонити њима. Бог драги це помоци да он 12. оде дефинитивно у заборав. А надам се да це за мјесец дана РТРС узиво преносити његово судјење као сто ХРТ преноси судјење његовог брата Санадера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пцелица Маја

05.10.2014 12:29

Ова Баја је тотално пролупао, изгубио је сваки компас. Срећа па му је остало још само пар дана инаце ко зна шта би било с нама!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

05.10.2014 12:29

Буди реалан па признај да би самостална Република Српска наишла на општу изолацију оног тренутка кад прогласи самосталност. Поред тога, није ни макроекономски способна да опстане, јер сте је ти и такви опљачкали до голе коже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.10.2014 12:30

Наравно да требају да имају свој ентитет, али не на уштрб РС и то је корак ка распаду БиХ чему треба да тежимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

05.10.2014 12:39

хахахаха...кад га Амери стисну , неце моци ни Ронхил да купи на киоску ..а он би да се бави свјетском политиком. Босански ГЕДЗО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.10.2014 12:40

Исто ,као сто су Срби добили своју дрзаву. Не с..и висе мајкети. ПС: У затвору са Цовицем и Лагумдзијом прави те ста вам воља:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки Модрица

05.10.2014 12:48

Овај лупез није ни своју републику стварао а камо ли Хрватима да је да, по Модрици раде ста хоце немозе им нико ниста то је сектаска странка са Младеном Крекицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака част

05.10.2014 12:51

Миле свака част, краљ си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

недо

05.10.2014 12:52

Помози себи будало једна. Да знас колико те Хрвати воле не би такве будаластине ни прицао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

05.10.2014 12:54

ОНИ ЋЕ ОНДА ИМАТИ СВОЈУ, А ТИ ЋЕШ ИЗГУБИТИ СВОЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

05.10.2014 13:00

Доста авантуризма, зарад свога опстанка, цовјек више разумом не артикулише, хоце да насу дјецу уведе у рат, свога сина це сигурно застити, јесте нам овај резим памет дијелом узео, али с масовним изласком на изборе, рјешићемо се демократски Баје, насој дјеци, не само његовом сину, дати подстрек да нормално живе и развијају се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

05.10.2014 13:03

Хљеба господару хљеба !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реликт

05.10.2014 13:05

Реко сам ја,Додик це све урадити само да остане на власти...није ово ниста ...ако не побједи ето рата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

05.10.2014 13:08

Баја својом политиком ствара проблеме Србији и господину Вуцицу ! Није довољно сто Вуциц гледада ријеси проблем Косова и Европа га притисце због Украинске кризе јос би трбало да се отвара пандорина кутија Војводине и Сндзака ! Овај тип забија другима ноз у ледја без да размисља , дали је јос један рат вриједан твог останка на власти ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦНН

05.10.2014 13:08

КОРИСТИ ХЕЛИКОПТЕР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА СТРАНАЧКЕ ПОСЛОВЕ, ТЈ. ЗА ПРЕДИЗБОРНУ КАМПАЊУ. ЕВО НАМ ДОКАЗА ЦРНО НА БИЈЕЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

05.10.2014 13:11

Мани се ти цорава посла, теби је политика слаба страна, пљацка народа ти иде од руке а надам се да це се народ овога пута опаметити, доста је и тебе и твоје хускацке политике, мислис побрати гласове Хрвата. Били би луди да гласају и за Цовица а камоли за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

05.10.2014 13:12

Јос једна од магли коју народу просипа Милорад Додик пред изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

жика

05.10.2014 13:14

Ех да бог хаје, што пас лаје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пути

05.10.2014 13:28

Друзе Преседнице уз тебе смо! Само храбро напред до конацне побједе! Независна Република Српска, СНДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Охрана1

05.10.2014 13:34

Правда за . . . милета! хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?в=пеиПјXxиси8

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

05.10.2014 13:45

Питам се, којом дрогом се дрогира Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бака Мика

05.10.2014 13:50

Има ли мјеста у психијатрији на Сокоцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрањо

05.10.2014 13:57

Браво Додик! У праву си, и ми смо за сурадњу. Направицемо ми уз твоју помоц јос један Јасеновац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

05.10.2014 14:00

xаxаxаxаxаxаxаxаxаxаxаааааааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

дака

05.10.2014 14:10

Било би боље да висе писете о доктору Карадзицу и о његовој борби за правду који издрзава казну коју није заслузио а и он је СДС њен оснивац и сигурно постенији од свију вас. Он је лицност која заслузује постовање и заслугу за све ово сто данас имамо ми се свадјамо а он ни крив ни дузан бори се за правду које нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

05.10.2014 14:12

Провидно покусај да се покупе гласови хрвата у РС надам се да нису спали да им ти правис дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја из приједора

05.10.2014 14:17

Де Миле не прди остацемо и без Републике Српске. Требас отици Тацију у зуту куцу да ти пресаде другу главу. Склони се види ста је било са Гадафијем, не се..ндај, бјези док мозес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

05.10.2014 14:20

Јуце у Новом граду пун трг народа на скупу СНСД-а, а да се питало Хрвата Нови град би био сав побијен, а народ опет гласа за Бају, народ је луд тотално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПУТИ

05.10.2014 14:28

Е колико си ми ПУТИ јак да не знас ни име своје странке уписати... То је доказ које неписмене људе скупља највеце зло српског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак,..

05.10.2014 14:33

Хрвати се ПОМОЦИ некоме ДА ТИ ДОБИЈЕС свој затвор,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

6

05.10.2014 14:42

Баја је постао прави хазардер, лик игра на све или ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

потомак Јасеновацког логора

05.10.2014 14:48

Само луд цовек као Додик мозе да размисља да споји Јасеновац и Градиску. Срам те било свих зртава Јасеновацког логора

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоја

05.10.2014 14:53

МИЛЕ ЈЕДИ ГОВЕДИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

05.10.2014 14:56

Пути, хајде мало у основну школу да научиш нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

05.10.2014 14:56

Ако та Херцег-Босна територијално не задире у Републику Српску ову идеју би требало озбиљно узети у обзир,ко год досао на власт послије 12.октобра

ОДГОВОРИТЕ
Name

словенац

05.10.2014 14:58

Баја је продао цитаве Лактасе, базен, бања, хотел, цамп парк, паркинг. Партизански споменик је продао свом куму Слободану Станковицу Интеграл инзињеринг да би Слободан Станковиц кад је бајином унуцету био први родјендан даровао базен. Тако да је дјете од годину дана постало власник односно његов дједица је вец био власник, али је било на куму Слоби. Да би спојио комплекс морао је бивсу Милку парму да среди Будимиру Станковицу да преузме, итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђорђе

05.10.2014 15:13

Овог треба послати тамо далеко....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ис

05.10.2014 15:18

То мајсторе!!!!најбољи си!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

05.10.2014 15:23

Спремај се ти полако за Фоцу,изроде,манипулатору сад си пред изборе насао да прицас о самосталности и новим подјелама,јос који дан и оде ти лагано у заборав као највеце зло које је Србе задесило....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

05.10.2014 15:24

Предсједнице Додик,имас ли храбрости и морала да се оградис и осудис варварство и вандализам у предизборној кампањи.Храбар си ти цовер,дај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ јоге

05.10.2014 15:26

Којег клипана је овај народ држао у политици и то на најодговоријим мјестима! Да човјеку памет стане. А што се тиче "Американаца", које он спомиње, стрпаће они клипана тамо гдје му је мјесто. И то на неколико доживотних. Прије пар мјесеци су му поручили да учи јогу. А он као не кужи. Од њих се сакрити не може. Нашли би га и у Сибиру. Дакле Милораде, учи јогу. Све је завршено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

05.10.2014 15:37

Кад си стварао Републику Српску ми смо пусили Ронхил,њима кад је будес правио пусице Мораву....о ствараоце видљивог и не видљивог....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

05.10.2014 15:40

А Босњацима обецавам да цу и фес носати.Да цу вам доци у Сарајево клекнути и молити као и онда кад смо Саровицу главу скидали...само немојте ме смјенити,ја не могу без фотеље...нецу у затворрр....... ајојјјјјјјјјјјјјјјјј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

власеница

05.10.2014 15:54

Нећеш ти Миле никоме помоћи, и теби ће требати помоћ буди сигуран после 12.октобра. НАПРЕД СДС ДО ПОБЈЕДЕ, ДА СЕ КОНАЧНО РИЈЕШИМО ОНИХ КОЈИ СУ НАС ЗАВАДЈАЛИ ПУНИХ ДЕВЕТ ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

05.10.2014 15:55

Ста се лозите,цовјек види да од самог србовања није сигурна побједа па је само пустио буву због добијања хрватских гласова а муслиманске је вец договорио са Лагумдзијом и Бакиром

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја до јаја

05.10.2014 15:58

Како би било да помогнес (Србима) пензионерима и демобилисанима да не рове по контејнерима?? Битанго плаценицка!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

05.10.2014 16:01

Овај цовјек годинама ради у корист Хрвата и против Републике Српске. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

05.10.2014 16:43

Све цес урадит да не одес у затвор.Лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин

05.10.2014 17:19

Миле нас приједсједник јос најмање 30 година док не нестане "корења"

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

05.10.2014 17:19

Не може Српску да одцијепи а петља се у друге државе. Да није кибицово мјесто хрватског члана пошто је у Српској пушиона.ХЕЈ МОЈ ГЛУПКО ИМА ЛИ И ЈЕДНА ИСТИНИТА РИЈЕЧ ДА ИЗАЂЕ ИЗ ТОВОЈИХ УСТА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боља будуцност

05.10.2014 17:22

Сит је народ србства Миле...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

интересовање

05.10.2014 17:43

Колико је ова кампања негативна! Висе вас занима посредно интерпретирана Додикова изјава, него изјава Огњена Тадица која је несто раније постављена на БН порталу! Толико о позитивној мотивацији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

05.10.2014 17:52

На РТРС "народној телевизији" промоција опет резима и Баје, прича исти, између осталог да увијек стити жене, па и у коампањи, да се оградјује од свих који нападају жени, а он у И. Сарајеву вријеђа Сладју Јасаревиц, да "није њен тип...", све се враћа, но осудјујем све нападе на жене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко очи моје додај ми још једну

05.10.2014 17:55

Знамо да си ти СВЕМОГУЋИ Коперфилду нисмо те препознали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

05.10.2014 18:00

Не знам теби али нама многима је присјело 91. г везање застава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

05.10.2014 18:20

Који умјетник!!! Дође ми да одем на слиједеци Бајин митинг, и да га гађам циглом у ону главушу. Ко оне будале у Индији кад закухају. Знам да није ни цигле вриједан, а'л мислим да би му пристајала, иде му уз кравату. Штета је било шта друго на говно бацити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА.КРАЉА И ОТАДЗБИНУ В.СРБИЈУ

05.10.2014 18:24

Овај некадасњи предсебник СНСДа Млати празне прице или боље рецено празну Сламу Борисе за треци ентитет Анеборисе за Р. Српску оцит видјено да прикрије малверизације Стје радијо са ХДЗ и Цовицем Баја повуцисе у јазбину готовси Делите од власти само 7 дана Инемлати празну сламу Него Пакуј кофре иза туњице Тиси скоро унистијо нас ентитет Р.Српску аборисе занекакав треци .Баја осталоје само мало времена дасе спакујес долазе Бољи Којице Сацувати републику Српску И српски Народ Заједно са другима којито зеле Атоје наса матица Српска Зивео нови председник С.СРПСКЕ ДРЗАВЕ И САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ АТИ ОДАБЕРИ СА ЦОВИЦЕМ ГДЈЕЦЕС БОЉЕ ДАСЕ ВРАТИС У ДОДИГЕ ЈЕРСИ СВАКАКО НАСТРОЈЕН ДА УНИСТАВАС СРПСКУ ГОТОВСИ БАЈА НЕМАТЕВИСЕ БАЈА ДОЦЕС ДО БЕЛАЈА ЦРВЕНИ НАПОЉЕ ИДИ У ТРЕЦИ ИНДЕТИТЕТ ГОТОВСИ ЗИВЕЛА ПОБЕДА КРАЉА ОГЊЕНА И ДВА НАЈ ПАМЕТНИЈА МЛАДЕНА ЗА СПАС СРПСКЕ АТИ ИДИ У ТАМИЦ И ПРОДАЈИ КРАТКИ РОНХИЛ ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЕЛИ 12 ОКТОБАР ЈЕ СДСа ДАР УЗ БОЗИЈУ ПОМОЦ САМО НАПРЕД ГОТОВИСУ УНИСТИЦЕСЕ САМИ КАО АЛКАИДА КАД НЕНАПРЕДУЈУ У ТЕРОРИЗМУ ОНИ ПОУБИЈУ САМИ СЕБЕ ТАКОЦЕ БИТИ иса ЦРВЕНО ОКУПАТОРСКОМ БАГРОМ ЗИВЕЛА ПОБЕДА САВЕЗА ЗА БРЗЕ ПРОМЈЕНЕ ЦЦЦЦ Цица Драза Зивје Драза Умроније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин али прави

05.10.2014 18:45

Милокрад се несто много осилио као да је он неки владар света и да њега неко несто пита.Он је обицни комлексас ,лазов и дезертер и зели само власт.Црвена багро вас треба у прве редове да будете топовско месо,прави СРБИ СУ СТВОРИЛИ Р:СРПСКУ И МНОГИ СУ ИЗГИНУЛИ И ОСТАЛИ ИНВАЛИДИ:БИТАНГО ОТИЦЕС ТИ У ЗАТВОР 13 октобра а за све имају докази,одакле ти толико богаство и милони зарадио на јабукама,а милон људи гладује.ПРАВДА ПОЛАКО ДОЛАЗИ И ЗНА СЕ СВЕ КО ЈЕ СТА ПОКРО БИЦЕ ПУНИ ЗАТВОРИ :КАД ВРАТИМО ПОКРАДЕНО НЕЦЕМО БИТИ ВИСЕ НАЈСИРОМАСНИЈИ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

05.10.2014 18:45

Теско хрватима ако им ти јадо правис дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо поповиц

05.10.2014 18:48

Е мој Баја мислио сам да сипаметнији али несто се са Тобом десава, немогу самари бити брзи од коња или магараца незнам кога јасес.Прво ријеси проблем РС па онда размисљај о Хрватима. Ти добро знас да су хрвати и муслимани везали заставу у цвор и заклели се да це се борити против Срба и тако је и било. Засто се Ти мецес измадју њих кад су они браца па нека тако и остане.Доста је нама срања сваке врсте дај нам хљеба гладни смо. Поз. Предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

05.10.2014 19:02

Ко код побједи бице исто јосгоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

за борца за ентитете

05.10.2014 19:02

Твоја функција је да се борис за тај твој а неки други треци ил ко зна који ентитет. А ако не знас како се конкретно борити тако сто цес да искорјенис биједу у ентитету у ком само ти имас хелокоптер док други возе голфа 2 старијег ос њих. За ентитет у ком пензије нису довољне ни за лијекове,у ком ко ради некад нема ни плату а за осигурања да не пеицамо. То треба да промијенис па кад људи поцну зивјет као људи онда цемо се играт великих Срба (јес да су ови твоји листом наки полутани све несто танко ал тако је како је). Ако народу мјесто хљеба упорно нудис пуску и пропаст онда би ред био да посље 12стог замјенис и одијело и мјесто боравка. Теби ипак пуно боље и од Андрицграда и Банских двора пасе ВИП салон КПЗ у Фоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Граховац

05.10.2014 19:19

ГОЛА ГОВНА! НЕдирати и НЕбирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

казу

05.10.2014 19:47

Да нас само улагања у електроенергетски сектор спасавају, реце ономад нас препаметни велики прецједник. То је било бас недје онда кад се појависе ове електрицне цигаре. Ваља сирит посо ако се закуха а свакако це ови из СДС бранит то сто је он оградио за себе. И свако треба да ради оно сто зна и притом сири посао ако се мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Програматор

05.10.2014 19:53

КАКВА ЈЕ ХИСТЕРИЈА УХВАТИЛА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, прије избора који ниста ново неце доњети сиромасном народу, вец приказано само властодрзцима. Колико је аутомобила имао народ републике српске за вријеме владавине СДС а колико данас. Народ републике српске оцекује велико благостање на основу нерада који никада неце остварити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грбавци 2

05.10.2014 19:56

Додик је устаса српског народа. Онима који су нас клали заговарас нека права... СТРАСНО!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

05.10.2014 20:03

Интересантно да Додик није свјестан да Хрвати већ имају државу, а својим понашањем само помаже онима који желе да Срби остану и без ентитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рано

05.10.2014 20:06

јасно, у потпуности, Баја се додворава хрватским гласачима, он је прохрватски политичар, ал дјаба му, изласком на изборе у што већем броју нас срба, готов је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

05.10.2014 20:14

све ћеш ти урадити да се крв просипа народу није ни до чега осим да небуде гладан И жедан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шабан

05.10.2014 20:26

Овај Додик није добар с главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

05.10.2014 20:34

Најлаксе је демонстрирати силу над сопственим Народом.Покрадесга,економски унистис и доведес на просијацки стап.Хоцу да казем ко и ста сте ви политицари,каква дрзава,какав ентитет,република итд.Ста мислите Инцко посегне за Бонским овластењима,мозе све да вас поскида тј ви сте ПРОТЕКТОРАТ медјународне заједнице.Изволи сад па несто обецаји, мозес само МАГЛУ И ПРАСИНУ продавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер

05.10.2014 20:49

Сматрам да се хитно мора донијети одлука о слању свих пријављених кандидата на психо тестове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

05.10.2014 20:59

Хеликоптером на митинге. Хеликоптерским сервисом предсједника републике или хеликоптерским сервисом предсједника СНСД-а. То значи да је република једнако СНСД??! Хммм ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.10.2014 22:21

Јел неко објаснио да НДХ хоће посавину и шта он у ствари подржава

ОДГОВОРИТЕ
Name

веско

06.10.2014 00:43

Не могу да вјерујем шта човјек прича Хрватима који су протјерали српски народ крајине, направили геноцид у Јасеновцу и он би њима државу

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

06.10.2014 06:01

Мој милокраде није то тако једноставно као што ти кажеш. Онда си ти спреман да им даш Посавину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

06.10.2014 09:39

Обећавао је и нама независну Републику Спску и то увијек некако пред изборе. Како ли се то тако увијек намјести, да пред изборе прича о независности, а ево и сада Хрватима обећава неку помоћ. Помози себи и бјежи што даље из земље. То ти је једини спас!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДО

06.10.2014 09:42

А све оне које ја видим на БН телевизији,неце добити своју дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милокрад

06.10.2014 11:47

Ако побиједим на овим изборима,свима у РС дајем нове вауцере у вриједности од 10.000 КМ и испуњајем три зеље,тако ми оног крста на Златисту,незво се ја милокрад баја ронхил дудук великодусни

ОДГОВОРИТЕ
Name

вики

06.10.2014 12:14

Крв није вода !

ОДГОВОРИТЕ
Name

паклени план

06.10.2014 14:12

Њега треба под хитно иза решетака. Све да се остане на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

06.10.2014 17:09

Мозе и репубљик,,и да нам вратите нашу Посавину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјилдо

06.10.2014 17:16

Милокрад безобразни,само хоце гласове од хрвата,који бједник и није му доста пљацке него удри и даље,е нецес висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

06.10.2014 19:36

Схватио да не мозе добити српске гласове па бар да проба добити који хрватски. Пуко је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

06.10.2014 21:46

нема ти спаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац

06.10.2014 21:47

Нећеш ти више ништа, мајмуне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

06.10.2014 22:26

Мудар потез који ће довести до распада БиХ и тако омогућити брзо осамостаљење Републике Српске.Напријед Милораде и чувај нам отаџбину....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје Баласевиц

07.10.2014 00:30

Путуј Европо,овдје се рат призива,путуј плането,нама је лепо,бас како смо заслузили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варга

07.10.2014 09:18

Баја на изборима 2018-е : "Помоћи ћу осталим затвореницима да добију веће комаде меса у порцијама!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беро Станојевиц

07.10.2014 10:53

Замислите сво ово Додик исприцао у веома буцном хеликоптеру,па вјероватно нема никаквог тонског записа.

ОДГОВОРИТЕ