Dodik: Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju državu

Uoči opštih izbora u Bosni i Hercegovini koji se održavaju 12. oktobra, Darko Hudelist, ugledni novinar i publicist, boravio je u Republici Srpskoj i dva dana pratio iz samog središta političke moći, kancelarije predsjednika Milorada Dodika, finale njegove predizborne kampanje.

Republika Srpska 05.10.2014 | 13:57
Dodik: Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju državu

U razgovorima s vođom bosanskih Srba, koji već šesnaest godina nedodirljivo upravlja iz Banje Luke polovicom teritorija susjedne države, imao je jedinstvenu priliku iz prve ruke saznati konkretne pojedinosti o njegovom planu ustavnog preustroja Bosne i Hercegovine koji bi trebao završiti s njezinim raspadom.

Dodik je Hudelistu otvoreno rekao da će za ostvarenje svojih separatističkih namjera ponuditi savezništvo Hrvatima u BiH, uprkos tome što je to ne samo izazov središnjim vlastima u Sarajevu nego je i u suprotnosti sa stajalištima Republike Hrvatske i međunarodne zajednice o budućnosti države Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja uzletjeli smo s helidroma na banjolučkome brežuljku Paprikovac točno u 17 sati. Destinacije: Ljubinje i Trebinje - dva gradića u jugoistočnoj Hercegovini, gdje je te večeri (srijeda, 1. oktobar) Dodik imao predizborne mitinge. U helikopteru smo nas dvojica bili sami: pilot i kopilot naprijed, a Dodik i ja pozadi. Kako je u kabini bilo vrlo bučno, komunicirali smo pomoću mikrofona i slušalica.

Kad smo, nakon mitinga u Ljubinju, sjeli nazad u helikopter i produžili prema Trebinju, gdje se održavao drugi predizborni skup, u prisustvu oko 4000 ljudi, na kojem je govorio i Emir Kusturica (kao Dodikov prijatelj), upitao sam predsjednika Republike Srpske smatra li zaista da bi bosanskohercegovački Hrvati ponovno trebali formirati Herceg-Bosnu koju su imali sve do 1994. i potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Odgovorio je potvrdno:

- Da, ja ne bih oklijevao da Herceg-Bosnu podržim. Mislim da je službena politika Republike Hrvatske svojevremeno žrtvovala hrvatski nacionalni interes u BiH, prihvatajući tu grešku zvanu Washingtonski sporazum. Ja imam pozitivan stav prema Herceg-Bosni i ne bi mi smetalo da ona i danas postoji. Ali da zaista bude republika i da zaista ima sve prerogative države - jednako kao i Republika Srpska - jer je nama krivo uvaljeno da se to zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drukčije značenje od države.

Federacija BiH se kao entitet pokazala nefunkcionalnom i neodrživom, jednako kao i ovakva Bosna i Hercegovina. Jedina je na teritoriju BiH održiva Republika Srpska - ona bi već ovoga trenutka mogla početi sa svojim samostalnim životom. A druga održiva republika ili država bila bi Herceg-Bosna - ako bi se formirala. A Bošnjaci bi, opet, imali svoju Bosnu, kao svoju samostalnu republiku ili državu. Sve ostalo jest puki eksperiment koji se pokazao neuspješnim.

Dodik je tome još dodao:
- Međutim, pitanje ponovnog uspostavljanja Herceg-Bosne moraju artikulirati sami hrvatski politički predstavnici. Mislim da je Hrvatska sad u nešto lagodnijoj situaciji jer više nije opterećena ulaskom u EU i NATO, pa kao takva može bitno pomoći Hrvatima u BiH. I ja bih to, kažem, podržao. A to što Amerikanci govore da u BiH ne može postojati tzv. treći ili hrvatski entitet, to ne mora ništa značiti; tako su govorili i za Jugoslaviju, pa se ona ipak raspala. Herceg-Bosna i te kako može biti realnost. Jer, ako Hrvati nju istinski žele, a ako nju onda podrži i Republika Srpska - onda su Bošnjaci, odnosno muslimani, u svemu tome dramatična manjina. Naravno, puno toga ovisi i o uticaju globalne zajednice... 
 
Izvor: ZAGREB - Jutarnji list

Komentari / 104

Ostavite komentar
Name

CCCC

05.10.2014 12:07

Pomognuti cemo mo gradjani BiH da odes s vlasti i da te protjeramo odavde

ODGOVORITE
Name

miki

05.10.2014 12:07

Sve ces ti uraditi da svoje dupe sacuvas prodaces nas i kao robove ako treba.

ODGOVORITE
Name

miki

05.10.2014 12:09

Daj im svoje Laktase pa nek prave drzavu i pride ce dobiti tebe kao predsjednika!?

ODGOVORITE
Name

hladna vodo

05.10.2014 12:10

Naj vise bi Baja Dodik volijo izgleda da se ponovo fati oruzija dabi on bijo na slobodi da ga kazna zatvorska ne stigne .

ODGOVORITE
Name

Nikolas

05.10.2014 12:10

Ovaj covjek nije normalan! On bi jos jedan rat,ali da ginemo mi obicni narod a ne on i njegovi tajkuni. Sta nas briga za Hrvate,mi imamo svoju Republiku Srpsku i ne treba da se mijesamo u tudje probleme!

ODGOVORITE
Name

Bojan

05.10.2014 12:11

Predsjednik Duduk je veliki prijatelj hrvatskog naroda.

ODGOVORITE
Name

CCCC

05.10.2014 12:12

Mrs govno jedno! S time je indirektno rekao, da ce prodati teritorije RS (hercegovina) njima... nikad!!

ODGOVORITE
Name

oko

05.10.2014 12:13

A,prvo si im pomogao da opljackaju Republiku Srpsku,pa ce sad da kupe od tebe i drzavu sa nasim parama...

ODGOVORITE
Name

trebinje

05.10.2014 12:14

Svima ce on nama glave da odrubi da bi ostao na vlasti. Nije mi jasan ovaj narod koji kaze da nam je dobro. Kako moze biti dobro u drzavi u kojoj je potrosacka korpa 1800 KM a prosjecna plata 500 KM i prosjecna peenzija 250 KM. Kako moze biti dobro u takvoj drzavi? Al dobro je ovim profiterima i kriminalcima kojim odgovara drzava u kojoj ne postoji zakon, red, sud, tuzilastvo, policija, institucije. Takva drzava odgovara ovim lopovima i kriminalcima. Al ne i nama postenim koji radimo za 400 KM. Zbog toga mnogi odlaze iz ove bijedne kriminalne drzave ukojoj ne mozemo da ostvarimo osnovna ljudska prava: pravo da osnujemo porodicu, pravo na rad od koga mozemo da zivimo, pravo da se osjecamo sigurno, pravo da se nasa djeca lijece u nasim zdrastvenim ustanovama.

ODGOVORITE
Name

123

05.10.2014 12:16

Kad cemo cuti Dodika da radi na ekonomiji?

ODGOVORITE
Name

Milan SNSD

05.10.2014 12:19

Dragi glupane ti si i nas sjebo a kamoli i Hrvate. RS nikad nije bila bliže da se ukine nego sad sa tobom i tim glupim pričama i idejama.Niko ti nista nevjeruje više moraš u zatvor poslije pada na izborima i nema ti druge. A ovaj jadni osiromaseni narod ponovo sve iz početka.GOTOV JE KRIMINALAC.

ODGOVORITE
Name

providna

05.10.2014 12:23

Igra hrvatskog lobiste, ali ipak više volim Tuzlu i Tuzlake od tamo neke Herceg-Bosne.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

05.10.2014 12:24

Ало, Баја - мене не интересује колико ћеш помоћи твојим Хрватима...мене интересује колико ћеш због тога одмоћи нама Србима?! А знамо те и памтимо добро - када си Хрватима помагао, Србима си одмагао. Они се никада нису одрекли аспирација у српској Посавини. Што је више Херцег-Босне у твојој и Човићевој глави - то је мање Српске...ало, Баја, дозови се памети...док још није касно. Овај предизборни трик ти је као и многи други - "пуцањ у празно" !!!

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

05.10.2014 12:24

Da mi je znati kako Mile moze pomoci Hrvatima da dobiju drzavu? Zna se kako se mjenja Ustav BiH, u Parlamentu BiH, voljom svih naroda (dvije trecine ruku poslanika iz svakog naroda), znaci i bosnjackih ruku. Sve ostalo je avantura, i moguci sukob poslije kojeg je sve moguce. Prvo Dodik ako ima m..a neka raspise referendum o stvaranju samostalne i nezavisne drzave Republike Srpske pa onda neka jaranu Covicu pomaze u stvaranju drzave Hrvata u BiH. Istina je da Dodik ima strah od Tadica pa su mu za uhar i glasovi Hrvata u Republici Srpskoj na predstojecim izborima.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

05.10.2014 12:27

Sta jos necemo cuti od njega, ljudi moji on namjerava onda vjerovatno Hercegovinu prikloniti njima. Bog dragi ce pomoci da on 12. ode definitivno u zaborav. A nadam se da ce za mjesec dana RTRS uzivo prenositi njegovo sudjenje kao sto HRT prenosi sudjenje njegovog brata Sanadera.

ODGOVORITE
Name

Pcelica Maja

05.10.2014 12:29

Ova Baja je totalno prolupao, izgubio je svaki kompas. Sreća pa mu je ostalo još samo par dana inace ko zna šta bi bilo s nama!!!!

ODGOVORITE
Name

Real

05.10.2014 12:29

Budi realan pa priznaj da bi samostalna Republika Srpska naišla na opštu izolaciju onog trenutka kad proglasi samostalnost. Pored toga, nije ni makroekonomski sposobna da opstane, jer ste je ti i takvi opljačkali do gole kože!

ODGOVORITE
Name

Nikola

05.10.2014 12:30

Naravno da trebaju da imaju svoj entitet, ali ne na uštrb RS i to je korak ka raspadu BiH čemu treba da težimo.

ODGOVORITE
Name

Amer

05.10.2014 12:39

hahahaha...kad ga Ameri stisnu , nece moci ni Ronhil da kupi na kiosku ..a on bi da se bavi svjetskom politikom. Bosanski GEDZO..

ODGOVORITE
Name

zvornik

05.10.2014 12:40

Isto ,kao sto su Srbi dobili svoju drzavu. Ne s..i vise majketi. PS: U zatvoru sa Covicem i Lagumdzijom pravi te sta vam volja:-)

ODGOVORITE
Name

Mrki Modrica

05.10.2014 12:48

Ovaj lupez nije ni svoju republiku stvarao a kamo li Hrvatima da je da, po Modrici rade sta hoce nemoze im niko nista to je sektaska stranka sa Mladenom Krekicem.

ODGOVORITE
Name

svaka čast

05.10.2014 12:51

Mile svaka čast, kralj si!

ODGOVORITE
Name

nedo

05.10.2014 12:52

Pomozi sebi budalo jedna. Da znas koliko te Hrvati vole ne bi takve budalastine ni pricao.

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

05.10.2014 12:54

ONI ĆE ONDA IMATI SVOJU, A TI ĆEŠ IZGUBITI SVOJU.

ODGOVORITE
Name

ranko

05.10.2014 13:00

Dosta avanturizma, zarad svoga opstanka, covjek više razumom ne artikuliše, hoce da nasu djecu uvede u rat, svoga sina ce sigurno zastiti, jeste nam ovaj rezim pamet dijelom uzeo, ali s masovnim izlaskom na izbore, rješićemo se demokratski Baje, nasoj djeci, ne samo njegovom sinu, dati podstrek da normalno žive i razvijaju se.

ODGOVORITE
Name

valter

05.10.2014 13:03

Hljeba gospodaru hljeba !

ODGOVORITE
Name

Relikt

05.10.2014 13:05

Reko sam ja,Dodik ce sve uraditi samo da ostane na vlasti...nije ovo nista ...ako ne pobjedi eto rata...

ODGOVORITE
Name

valter

05.10.2014 13:08

Baja svojom politikom stvara probleme Srbiji i gospodinu Vucicu ! Nije dovoljno sto Vucic gledada rijesi problem Kosova i Evropa ga pritisce zbog Ukrainske krize jos bi trbalo da se otvara pandorina kutija Vojvodine i Sndzaka ! Ovaj tip zabija drugima noz u ledja bez da razmislja , dali je jos jedan rat vrijedan tvog ostanka na vlasti ?

ODGOVORITE
Name

CNN

05.10.2014 13:08

KORISTI HELIKOPTER REPUBLIKE SRPSKE ZA STRANAČKE POSLOVE, TJ. ZA PREDIZBORNU KAMPANJU. EVO NAM DOKAZA CRNO NA BIJELO!

ODGOVORITE
Name

XY

05.10.2014 13:11

Mani se ti corava posla, tebi je politika slaba strana, pljacka naroda ti ide od ruke a nadam se da ce se narod ovoga puta opametiti, dosta je i tebe i tvoje huskacke politike, mislis pobrati glasove Hrvata. Bili bi ludi da glasaju i za Covica a kamoli za tebe.

ODGOVORITE
Name

Nenad

05.10.2014 13:12

Jos jedna od magli koju narodu prosipa Milorad Dodik pred izbore!

ODGOVORITE
Name

žika

05.10.2014 13:14

Eh da bog haje, što pas laje...

ODGOVORITE
Name

Puti

05.10.2014 13:28

Druze Presednice uz tebe smo! Samo hrabro napred do konacne pobjede! Nezavisna Republika Srpska, SNDS!

ODGOVORITE
Name

Ohrana1

05.10.2014 13:34

Pravda za . . . mileta! http://www.youtube.com/watch?v=peiPjXxisi8

ODGOVORITE
Name

Saša D.

05.10.2014 13:45

Pitam se, kojom drogom se drogira Milorad Dodik.

ODGOVORITE
Name

Baka Mika

05.10.2014 13:50

Ima li mjesta u psihijatriji na Sokocu.

ODGOVORITE
Name

Franjo

05.10.2014 13:57

Bravo Dodik! U pravu si, i mi smo za suradnju. Napravicemo mi uz tvoju pomoc jos jedan Jasenovac.

ODGOVORITE
Name

Joe

05.10.2014 14:00

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaa

ODGOVORITE
Name

daka

05.10.2014 14:10

Bilo bi bolje da vise pisete o doktoru Karadzicu i o njegovoj borbi za pravdu koji izdrzava kaznu koju nije zasluzio a i on je SDS njen osnivac i sigurno posteniji od sviju vas. On je licnost koja zasluzuje postovanje i zaslugu za sve ovo sto danas imamo mi se svadjamo a on ni kriv ni duzan bori se za pravdu koje nema

ODGOVORITE
Name

borac rs

05.10.2014 14:12

Providno pokusaj da se pokupe glasovi hrvata u RS nadam se da nisu spali da im ti pravis drzavu.

ODGOVORITE
Name

baja iz prijedora

05.10.2014 14:17

De Mile ne prdi ostacemo i bez Republike Srpske. Trebas otici Taciju u zutu kucu da ti presade drugu glavu. Skloni se vidi sta je bilo sa Gadafijem, ne se..ndaj, bjezi dok mozes.

ODGOVORITE
Name

hmm

05.10.2014 14:20

Juce u Novom gradu pun trg naroda na skupu SNSD-a, a da se pitalo Hrvata Novi grad bi bio sav pobijen, a narod opet glasa za Baju, narod je lud totalno.

ODGOVORITE
Name

RE PUTI

05.10.2014 14:28

E koliko si mi PUTI jak da ne znas ni ime svoje stranke upisati... To je dokaz koje nepismene ljude skuplja najvece zlo srpskog naroda

ODGOVORITE
Name

Brcak,..

05.10.2014 14:33

Hrvati se POMOCI nekome DA TI DOBIJES svoj zatvor,..

ODGOVORITE
Name

6

05.10.2014 14:42

Baja je postao pravi hazarder, lik igra na sve ili nista...

ODGOVORITE
Name

potomak Jasenovackog logora

05.10.2014 14:48

Samo lud covek kao Dodik moze da razmislja da spoji Jasenovac i Gradisku. Sram te bilo svih zrtava Jasenovackog logora

ODGOVORITE
Name

joja

05.10.2014 14:53

MILE JEDI GOVEDINU

ODGOVORITE
Name

Saša D.

05.10.2014 14:56

Puti, hajde malo u osnovnu školu da naučiš nešto.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

05.10.2014 14:56

Ako ta Herceg-Bosna teritorijalno ne zadire u Republiku Srpsku ovu ideju bi trebalo ozbiljno uzeti u obzir,ko god dosao na vlast poslije 12.oktobra

ODGOVORITE
Name

slovenac

05.10.2014 14:58

Baja je prodao citave Laktase, bazen, banja, hotel, camp park, parking. Partizanski spomenik je prodao svom kumu Slobodanu Stankovicu Integral inzinjering da bi Slobodan Stankovic kad je bajinom unucetu bio prvi rodjendan darovao bazen. Tako da je djete od godinu dana postalo vlasnik odnosno njegov djedica je vec bio vlasnik, ali je bilo na kumu Slobi. Da bi spojio kompleks morao je bivsu Milku parmu da sredi Budimiru Stankovicu da preuzme, itd

ODGOVORITE
Name

đorđe

05.10.2014 15:13

Ovog treba poslati tamo daleko....

ODGOVORITE
Name

is

05.10.2014 15:18

To majstore!!!!najbolji si!!

ODGOVORITE
Name

goran

05.10.2014 15:23

Spremaj se ti polako za Focu,izrode,manipulatoru sad si pred izbore nasao da pricas o samostalnosti i novim podjelama,jos koji dan i ode ti lagano u zaborav kao najvece zlo koje je Srbe zadesilo....

ODGOVORITE
Name

Mk

05.10.2014 15:24

Predsjednice Dodik,imas li hrabrosti i morala da se ogradis i osudis varvarstvo i vandalizam u predizbornoj kampanji.Hrabar si ti cover,daj

ODGOVORITE
Name

Učitelj joge

05.10.2014 15:26

Kojeg klipana je ovaj narod držao u politici i to na najodgovorijim mjestima! Da čovjeku pamet stane. A što se tiče "Amerikanaca", koje on spominje, strpaće oni klipana tamo gdje mu je mjesto. I to na nekoliko doživotnih. Prije par mjeseci su mu poručili da uči jogu. A on kao ne kuži. Od njih se sakriti ne može. Našli bi ga i u Sibiru. Dakle Milorade, uči jogu. Sve je završeno!

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

05.10.2014 15:37

Kad si stvarao Republiku Srpsku mi smo pusili Ronhil,njima kad je budes pravio pusice Moravu....o stvaraoce vidljivog i ne vidljivog....

ODGOVORITE
Name

Mi sami

05.10.2014 15:40

A Bosnjacima obecavam da cu i fes nosati.Da cu vam doci u Sarajevo kleknuti i moliti kao i onda kad smo Sarovicu glavu skidali...samo nemojte me smjeniti,ja ne mogu bez fotelje...necu u zatvorrr....... ajojjjjjjjjjjjjjjjjj...

ODGOVORITE
Name

vlasenica

05.10.2014 15:54

Nećeš ti Mile nikome pomoći, i tebi će trebati pomoć budi siguran posle 12.oktobra. NAPRED SDS DO POBJEDE, DA SE KONAČNO RIJEŠIMO ONIH KOJI SU NAS ZAVADJALI PUNIH DEVET GODINA.

ODGOVORITE
Name

stojko

05.10.2014 15:55

Sta se lozite,covjek vidi da od samog srbovanja nije sigurna pobjeda pa je samo pustio buvu zbog dobijanja hrvatskih glasova a muslimanske je vec dogovorio sa Lagumdzijom i Bakirom

ODGOVORITE
Name

baja do jaja

05.10.2014 15:58

Kako bi bilo da pomognes (Srbima) penzionerima i demobilisanima da ne rove po kontejnerima?? Bitango placenicka!!!

ODGOVORITE
Name

Nikolas

05.10.2014 16:01

Ovaj covjek godinama radi u korist Hrvata i protiv Republike Srpske. Sramota!

ODGOVORITE
Name

pepa

05.10.2014 16:43

Sve ces uradit da ne odes u zatvor.Lopove.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin

05.10.2014 17:19

Mile nas prijedsjednik jos najmanje 30 godina dok ne nestane "korenja"

ODGOVORITE
Name

REALAN

05.10.2014 17:19

Ne može Srpsku da odcijepi a petlja se u druge države. Da nije kibicovo mjesto hrvatskog člana pošto je u Srpskoj pušiona.HEJ MOJ GLUPKO IMA LI I JEDNA ISTINITA RIJEČ DA IZAĐE IZ TOVOJIH USTA?

ODGOVORITE
Name

Bolja buducnost

05.10.2014 17:22

Sit je narod srbstva Mile...!

ODGOVORITE
Name

interesovanje

05.10.2014 17:43

Koliko je ova kampanja negativna! Vise vas zanima posredno interpretirana Dodikova izjava, nego izjava Ognjena Tadica koja je nesto ranije postavljena na BN portalu! Toliko o pozitivnoj motivaciji!

ODGOVORITE
Name

ranko

05.10.2014 17:52

Na RTRS "narodnoj televiziji" promocija opet rezima i Baje, priča isti, između ostalog da uvijek stiti žene, pa i u koampanji, da se ogradjuje od svih koji napadaju ženi, a on u I. Sarajevu vrijeđa Sladju Jasarevic, da "nije njen tip...", sve se vraća, no osudjujem sve napade na žene.

ODGOVORITE
Name

Mirko oči moje dodaj mi još jednu

05.10.2014 17:55

Znamo da si ti SVEMOGUĆI Koperfildu nismo te prepoznali.

ODGOVORITE
Name

Boki

05.10.2014 18:00

Ne znam tebi ali nama mnogima je prisjelo 91. g vezanje zastava.

ODGOVORITE
Name

Mr. Šunjić

05.10.2014 18:20

Koji umjetnik!!! Dođe mi da odem na slijedeci Bajin miting, i da ga gađam ciglom u onu glavušu. Ko one budale u Indiji kad zakuhaju. Znam da nije ni cigle vrijedan, a'l mislim da bi mu pristajala, ide mu uz kravatu. Šteta je bilo šta drugo na govno baciti...

ODGOVORITE
Name

ZA.KRALJA I OTADZBINU V.SRBIJU

05.10.2014 18:24

Ovaj nekadasnji predsebnik SNSDa Mlati prazne price ili bolje receno praznu Slamu Borise za treci entitet Aneborise za R. Srpsku ocit vidjeno da prikrije malverizacije Stje radijo sa HDZ i Covicem Baja povucise u jazbinu gotovsi Delite od vlasti samo 7 dana Inemlati praznu slamu Nego Pakuj kofre iza tunjice Tisi skoro unistijo nas entitet R.Srpsku aborise zanekakav treci .Baja ostaloje samo malo vremena dase spakujes dolaze Bolji Kojice Sacuvati republiku Srpsku I srpski Narod Zajedno sa drugima kojito zele Atoje nasa matica Srpska Ziveo novi predsednik S.SRPSKE DRZAVE I SAVEZ ZA PROMJENE ATI ODABERI SA COVICEM GDJECES BOLJE DASE VRATIS U DODIGE JERSI SVAKAKO NASTROJEN DA UNISTAVAS SRPSKU GOTOVSI BAJA NEMATEVISE BAJA DOCES DO BELAJA CRVENI NAPOLJE IDI U TRECI INDETITET GOTOVSI ZIVELA POBEDA KRALJA OGNJENA I DVA NAJ PAMETNIJA MLADENA ZA SPAS SRPSKE ATI IDI U TAMIC I PRODAJI KRATKI RONHIL ZIVI BILI PA VIDELI 12 OKTOBAR JE SDSa DAR UZ BOZIJU POMOC SAMO NAPRED GOTOVISU UNISTICESE SAMI KAO ALKAIDA KAD NENAPREDUJU U TERORIZMU ONI POUBIJU SAMI SEBE TAKOCE BITI isa CRVENO OKUPATORSKOM BAGROM ZIVELA POBEDA SAVEZA ZA BRZE PROMJENE CCCC Cica Draza Zivje Draza Umronije

ODGOVORITE
Name

Srbin ali pravi

05.10.2014 18:45

Milokrad se nesto mnogo osilio kao da je on neki vladar sveta i da njega neko nesto pita.On je obicni komleksas ,lazov i dezerter i zeli samo vlast.Crvena bagro vas treba u prve redove da budete topovsko meso,pravi SRBI SU STVORILI R:SRPSKU I MNOGI SU IZGINULI I OSTALI INVALIDI:BITANGO OTICES TI U ZATVOR 13 oktobra a za sve imaju dokazi,odakle ti toliko bogastvo i miloni zaradio na jabukama,a milon ljudi gladuje.PRAVDA POLAKO DOLAZI I ZNA SE SVE KO JE STA POKRO BICE PUNI ZATVORI :KAD VRATIMO POKRADENO NECEMO BITI VISE NAJSIROMASNIJI NAROD

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

05.10.2014 18:45

Tesko hrvatima ako im ti jado pravis drzavu

ODGOVORITE
Name

pero popovic

05.10.2014 18:48

E moj Baja mislio sam da sipametniji ali nesto se sa Tobom desava, nemogu samari biti brzi od konja ili magaraca neznam koga jases.Prvo rijesi problem RS pa onda razmisljaj o Hrvatima. Ti dobro znas da su hrvati i muslimani vezali zastavu u cvor i zakleli se da ce se boriti protiv Srba i tako je i bilo. Zasto se Ti meces izmadju njih kad su oni braca pa neka tako i ostane.Dosta je nama sranja svake vrste daj nam hljeba gladni smo. Poz. Predsjednice.

ODGOVORITE
Name

rade

05.10.2014 19:02

Ko kod pobjedi bice isto josgore

ODGOVORITE
Name

za borca za entitete

05.10.2014 19:02

Tvoja funkcija je da se boris za taj tvoj a neki drugi treci il ko zna koji entitet. A ako ne znas kako se konkretno boriti tako sto ces da iskorjenis bijedu u entitetu u kom samo ti imas helokopter dok drugi voze golfa 2 starijeg os njih. Za entitet u kom penzije nisu dovoljne ni za lijekove,u kom ko radi nekad nema ni platu a za osiguranja da ne peicamo. To treba da promijenis pa kad ljudi pocnu zivjet kao ljudi onda cemo se igrat velikih Srba (jes da su ovi tvoji listom naki polutani sve nesto tanko al tako je kako je). Ako narodu mjesto hljeba uporno nudis pusku i propast onda bi red bio da poslje 12stog zamjenis i odijelo i mjesto boravka. Tebi ipak puno bolje i od Andricgrada i Banskih dvora pase VIP salon KPZ u Foci

ODGOVORITE
Name

Rajko Grahovac

05.10.2014 19:19

GOLA GOVNA! NEdirati i NEbirati.

ODGOVORITE
Name

kazu

05.10.2014 19:47

Da nas samo ulaganja u elektroenergetski sektor spasavaju, rece onomad nas prepametni veliki precjednik. To je bilo bas nedje onda kad se pojavise ove elektricne cigare. Valja sirit poso ako se zakuha a svakako ce ovi iz SDS branit to sto je on ogradio za sebe. I svako treba da radi ono sto zna i pritom siri posao ako se moze

ODGOVORITE
Name

Programator

05.10.2014 19:53

KAKVA JE HISTERIJA UHVATILA REPUBLIKU SRPSKU, prije izbora koji nista novo nece donjeti siromasnom narodu, vec prikazano samo vlastodrzcima. Koliko je automobila imao narod republike srpske za vrijeme vladavine SDS a koliko danas. Narod republike srpske ocekuje veliko blagostanje na osnovu nerada koji nikada nece ostvariti.

ODGOVORITE
Name

grbavci 2

05.10.2014 19:56

Dodik je ustasa srpskog naroda. Onima koji su nas klali zagovaras neka prava... STRASNO!!!!

ODGOVORITE
Name

mila

05.10.2014 20:03

Interesantno da Dodik nije svjestan da Hrvati već imaju državu, a svojim ponašanjem samo pomaže onima koji žele da Srbi ostanu i bez entiteta.

ODGOVORITE
Name

rano

05.10.2014 20:06

jasno, u potpunosti, Baja se dodvorava hrvatskim glasačima, on je prohrvatski političar, al djaba mu, izlaskom na izbore u što većem broju nas srba, gotov je

ODGOVORITE
Name

Kobac

05.10.2014 20:14

sve ćeš ti uraditi da se krv prosipa narodu nije ni do čega osim da nebude gladan I žedan

ODGOVORITE
Name

Šaban

05.10.2014 20:26

Ovaj Dodik nije dobar s glavom.

ODGOVORITE
Name

rodjo

05.10.2014 20:34

Najlakse je demonstrirati silu nad sopstvenim Narodom.Pokradesga,ekonomski unistis i dovedes na prosijacki stap.Hocu da kazem ko i sta ste vi politicari,kakva drzava,kakav entitet,republika itd.Sta mislite Incko posegne za Bonskim ovlastenjima,moze sve da vas poskida tj vi ste PROTEKTORAT medjunarodne zajednice.Izvoli sad pa nesto obecaji, mozes samo MAGLU I PRASINU prodavati.

ODGOVORITE
Name

Inženjer

05.10.2014 20:49

Smatram da se hitno mora donijeti odluka o slanju svih prijavljenih kandidata na psiho testove.

ODGOVORITE
Name

Nikola_istok

05.10.2014 20:59

Helikopterom na mitinge. Helikopterskim servisom predsjednika republike ili helikopterskim servisom predsjednika SNSD-a. To znači da je republika jednako SNSD??! Hmmm ...

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

05.10.2014 22:21

Jel neko objasnio da NDH hoće posavinu i šta on u stvari podržava

ODGOVORITE
Name

vesko

06.10.2014 00:43

Ne mogu da vjerujem šta čovjek priča Hrvatima koji su protjerali srpski narod krajine, napravili genocid u Jasenovcu i on bi njima državu

ODGOVORITE
Name

mimo

06.10.2014 06:01

Moj milokrade nije to tako jednostavno kao što ti kažeš. Onda si ti spreman da im daš Posavinu?

ODGOVORITE
Name

Promjene

06.10.2014 09:39

Obećavao je i nama nezavisnu Republiku Spsku i to uvijek nekako pred izbore. Kako li se to tako uvijek namjesti, da pred izbore priča o nezavisnosti, a evo i sada Hrvatima obećava neku pomoć. Pomozi sebi i bježi što dalje iz zemlje. To ti je jedini spas!!!!

ODGOVORITE
Name

DODO

06.10.2014 09:42

A sve one koje ja vidim na BN televiziji,nece dobiti svoju drzavu.

ODGOVORITE
Name

Milokrad

06.10.2014 11:47

Ako pobijedim na ovim izborima,svima u RS dajem nove vaucere u vrijednosti od 10.000 KM i ispunjajem tri zelje,tako mi onog krsta na Zlatistu,nezvo se ja milokrad baja ronhil duduk velikodusni

ODGOVORITE
Name

viki

06.10.2014 12:14

Krv nije voda !

ODGOVORITE
Name

pakleni plan

06.10.2014 14:12

Njega treba pod hitno iza rešetaka. Sve da se ostane na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Boki

06.10.2014 17:09

Moze i republjik,,i da nam vratite našu Posavinu.

ODGOVORITE
Name

djildo

06.10.2014 17:16

Milokrad bezobrazni,samo hoce glasove od hrvata,koji bjednik i nije mu dosta pljacke nego udri i dalje,e neces vise!

ODGOVORITE
Name

Jovo

06.10.2014 19:36

Shvatio da ne moze dobiti srpske glasove pa bar da proba dobiti koji hrvatski. Puko je!

ODGOVORITE
Name

prijedor

06.10.2014 21:46

nema ti spasa

ODGOVORITE
Name

Otac

06.10.2014 21:47

Nećeš ti više ništa, majmune!

ODGOVORITE
Name

Ognjen

06.10.2014 22:26

Mudar potez koji će dovesti do raspada BiH i tako omogućiti brzo osamostaljenje Republike Srpske.Naprijed Milorade i čuvaj nam otadžbinu....

ODGOVORITE
Name

Djordje Balasevic

07.10.2014 00:30

Putuj Evropo,ovdje se rat priziva,putuj planeto,nama je lepo,bas kako smo zasluzili

ODGOVORITE
Name

Varga

07.10.2014 09:18

Baja na izborima 2018-e : "Pomoći ću ostalim zatvorenicima da dobiju veće komade mesa u porcijama!"

ODGOVORITE
Name

Bero Stanojevic

07.10.2014 10:53

Zamislite svo ovo Dodik ispricao u veoma bucnom helikopteru,pa vjerovatno nema nikakvog tonskog zapisa.

ODGOVORITE