Бјанки на операцији главе

Возач Марусије, Жил Бјанки (25), који се слупао у 44. кругу трке за Велику награду Јапана, пребачен је у болницу у бесвесном стању, а убрзо и подвргнут операцији главе.

Остали спортови 05.10.2014 | 13:37
Бјанки на операцији главе

Ту вест пренео је ТВ станици "Француска 3" његов отац Филип, нагласивши да је ситуација "изузетно озбиљна" и да је Жил имао хематом на глави.

"Морали смо да га превеземо амбулантним колима, јер хеликоптер не може да лети у овим временским условима", објаснио је шеф комуникација Светске аутомобилске асоцијације (ФИА) Матео Бонћани, док је давао прву информацију.

Бјанки је поникао у програму Ферарија, чији је био тест возач, да би 2013. почео да се такмичи у шампионату Формуле 1, за екипу Марусије. Ове године у Монаку је освојио прве бодове, освајањем деветог места.

Извесно је да је Адријан Сутил (Заубер) излетео са стазе на једној кривини и да су редари уз помоћ крана уклањали делове његовог болида. Бјанки је вероватно излетео на истом месту и сударио се са помоћним возилом.

"Веома несрећан случај, производ неколико несрећних околности. Падала је киша и било је мало светла, али многе трке су завршене нормално у сличним условима", прокоментарисао је легендарни Ники Лауда, који је делимично изгорео тркајући се на стази Нирбургринг 1976. године.

"Мото трке су опасне. Ми се навикнемо на добро, када дуже време нема инцидената, а онда се одједном шокирамо. Увек морамо да будемо свесни опасности овог спорта", додао је Аустријанац.

Гран при Јапана вожен је под делимичним утицајем тајфуна "Фанфон" и на стази је у првих 10 кругова био присутан "сејфти кар".

Средином трке су услови били оптимални, а онда је опет почело да пљушти...

Организатори су убрзо после инцидента прекинули трку, а за победника је проглашен у том тренутку водећи Британац Луис Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар