Тадић: Морамо зауставити партократију

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Српске Огњен Тадић поручује да ОХР треба да буде угашен, те да ће се постарати да Српска измирује своје обавезе према међународној заједници и да буде поштована као чланица заједнице народа, док иде ка европској будућности...

Република Српска 05.10.2014 | 10:45
Тадић: Морамо зауставити партократију

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић поручује да ће "партијска држава бити мртва оног часа када ступи на власт" и залаже се за "слободну, демократску, правну, економски одрживу и друштвено одговорну Српску".

"Економске одлуке узимаће у обзир потребе грађана и националне интересе, а не банковне рачуне и личне жеље неколицине људи, блиских владајућој партији. Морамо учити из Вучићевог успјеха у Србији и обликовати наш приступ по узору на његову борбу против корупције", наводи Тадић у интервјуу Срни.

Тадић жели да Српску представља "достојанствено пред међународном заједницом и да служи као узор омладини наше нације" те да се увјери да људи," колико год да се пате свакога дана, нису изгубили наду да ће ствари кренути на боље".

"Најважније од свега је да ћемо почети да проводимо СДС-ов економски програм. Направили смо низ квалитетних мјера осмишљених за подстицање индустријског и пољопривредног сектора и оздрављење фискалног система.

Мјере подразумјевају и стварање нових радних мјеста, формирање канцеларије за брзи одговор, рационализацију јавног сектора, стварање фонда за пољопривредни подстицај како би се повећао извоз", наводи Тадић.

Он сматра да је потребно постићи консензус о економским питањима и оцјењује да је "економска ситуација катастрофална, да је сиромаштво у порасту, као и незапосленост, да је јавни дуг астрономски, а плате која породице зарађују једва могу да покрију половину основне потрошачке корпе".

"Није чудо што је сваки десети становник у посљедњих осам година напустио Српску. Села се празне и зато што народ бјежи у градове у потрази за бољим животом, а упис у основне школе је опао за 20 одсто. То значи да младе породице напуштају земљу, а без њих немамо будућности", наводи Тадић.

Он позива гласаче да изађу на изборе и оцјењује да "ова земља не може да приушти себи још четири године Додикове власти". "Имам потпуно повјерење у наш садашњи тим - они су најбољи избор за гласаче и желимо да сви дођу и подрже нас 12. октобра", рекао је Тадић.

Каднидат Савеза за промјене поручује да ОХР треба да буде угашен, те да ће се постарати да Српска измирује своје обавезе према међународној заједници и да буде поштована као чланица заједнице народа, док иде ка европској будућности.

Он сматра да "садашња власт нуди само обичне фотографије из Москве, и то пред изборе", те да оне "не могу да буду замјена за осам година потпуног неуспјеха у економском развоју".

"Треба нам власт која ће од Русије и Запада направити наше истинске економске партнере. Морамо привући стране инвеститоре из свих дијелова свијета који могу да уложе свој капитал, како бисмо искористили таленат наших људи и природна богаства Републике Српске", наводи Тадић за Срну.

Он оцјењује да се то може урадити ако се "стави интерес народа испред свега и престане користити Српска као партијска држава у служби Додика и његових блиских сарадника" и тврди да "има превише корупције и непотизма што плаши инвеститоре".

Тадић има "изузетно поштовање према Вучићу и према свим великим стварима које је његова влада учинила" и наводи да је то "велика инспирација".

"Планирамо да побиједимо на овим изборима, захваљујући нашем програму и на основу онога што нудимо народу ове земље: промјене и прилику за бољи живот. Не рачунамо на јефтини пи-ар сликајући се са Вучићем или Путином три седмице прије избора као што је то Додик урадио.

Што се тиче односа са Београдом, послије наше побједе, радићемо марљиво на заједничким економским пројектима да бисмо обезбиједили економски раст и угледаћемо се на њихову борбу против корупције", наводи Тадић

"Најважније је да ојачамо економију - то је најбољи начин да имамо стабилну и безбједну Републику Српску. Желим да кренемо за европском будућношћу и тежимо ка томе да од Српске направимо државу која ће бити слободна, демократска, правна, економски одржива и друштвено одговорна", закључује Тадић.

Извор: СРНА

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Реците ви мени

05.10.2014 08:47

Реците ви мени која сада мораш бити будала да поред овог човјека гласаш за Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

05.10.2014 09:02

Свак част Огњене и на понашању и на програму, али мораш да знаш да прво треба Републику Српску очистити од болести "црвених кмера" и дати овом народу ПРАВДУ. Мораш знати да их требамо уништити кренувши од поглавице, да више никад не видимо зло црвених. Мораш све ове лопове и тајкуне добро продрмати и наплатити од њих оно што годинама плаћају. Знаш ли да је Делта Холдинг сада најредовнији и највећи платиша пореза у Србији. Овде крени од Руса а за остале приватне компаније знаш. Свим срцем смо уз тебе и 13. октобра ћеш се пробудити као нови предсједник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ел цомаданте

05.10.2014 09:04

Изађите на изборе и гласајте за промјене једино тако вам може бити боље.. Пробајте анимирати оне који не излазе на изборе да изађу и донесу промјене, свако може доприњети побједи Тадића, само да анимирате по два човјека да изадју пуно сте учинили.. Нисам страначки активан али желим да кренемо на боље.. Гледајмо заједно како Тадић хапси Шкрбића..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

05.10.2014 09:10

Тадић нема снагу да се бори против оволико непријатеља Републике Српске. Млад је, нема много искуства, предобар је за политику. Самљеће га бјелосвјетски хохштаплери. Желим му све најбоље у животу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.10.2014 09:22

Разуман човјек види да треба гласати за овог младог и паметиног човјека. Само милокрадови полтрони и они које је запослио могу гласати за њега. Сигуран сам да ће Огњен урадити све што може а може доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

05.10.2014 09:23

То је то. Европска будућност , европски пут. Дакле, за Тадића - за европу , напријед СДС

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.10.2014 09:28

Сва економија ове државе се свела на рекетарење нашег јос мало бившег председника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еко

05.10.2014 09:55

Народ мора изаци и ко није излазио на изборе никада једино тако Тадиц добија ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

05.10.2014 10:13

ОГЊЕНЕ САМО УХАПСИ ВЛАСНИКЕ ФИРМИ ТЗВ. СИСАЦИЦЕ БУДЗЕТА И ОДМАХ СИ ПОДИГАО ПРИВРЕДУ ЈЕР ДЕСЕТАК ФИРМИ УСИСА САВ БУДЗЕТ. ТЕНДЕРИ СУ УВЕЦАНИ ЗА ПО ДЕСЕТ ПУТА ОД РЕАЛНЕ ВРИЈЕДНОСТИ ТАКО ДА ЈЕ ТО ВАДЈЕЊЕ БУДЗЕТСКОГ НОВЦА ПРЕКО ВРЛО ПОЗНАТИХ КРИМИ ТАЈКУНА У РУКЕ ПОЗНАТИХ ПОЛИТИЦАРА ТЈ. ОРТАКА УСТАЉЕНА ФОРА КОЈИ ОНИ НАЗВАЈУ НАПРЕТКОМ. СРЕТНО ОПОЗИЦИЈО НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.10.2014 10:25

Изадјите и гласајте, немој те остати у куцама као мисеви, немој те дозволити да вас ова банда упласи или поткупи за 50 КМ да им дате глас. Ево овде у Зворнику и околним селима деле новац, песак, сљунак, и остали градјевински материјал за глас спаса. Зато их КАЗНИТЕ, јер за ових 8 година од вас су направили беду и сиротињу док они видели сте имају све. То је нова демократија :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

05.10.2014 10:34

Зворник је ијекавско говорно подручје, откуд екавица??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип.Велика Србија

05.10.2014 10:41

Пуна подрска председнику Огњену Тадицу. 9 година нисмо цули овакав програм за развој Републике насе Српске. Само пре тога оцистити земљу од црвених корумпираних багри. Да стане Српска са Савезом за промјене на своје ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦНН

05.10.2014 11:07

А, сада, нека се припреми Додик!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

05.10.2014 11:28

Народе пробуди те се ,ово је прави господин И заслузује побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емир Кустурица Додиковац

05.10.2014 11:31

Емир Кустурица се нескривено и директно ставио на страну Милорада Додика и за Београдски "Курир" каже: "Победит ће Милорад Додик". Кустурица се жестоко обрушио на опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС-реплика

05.10.2014 12:00

ако си ти Србин требаш знати да екавицом прича пола Семберије. Требаш знати да је радио Београд био слушан у пола некадашње БиХ. Требаш знати да је одавно време за престанак подела Српског корпуса по језичким,културним и свим другим пољима.Србин је само Србин без икаквих додатака ма где био и ма шта други за њега говорили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

05.10.2014 15:34

Да, зауставити партократију, искоријенити корупцију и негативну селекцију. Очистити полицију, тужилаштва и судство. Остало ће ићи само по себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХАХА

05.10.2014 15:57

ИМА ЛИ ВЕЋЕ БИЈЕДЕ ОД ОНИХ КОЈИ ГЛАСАЈУ ЗА ДОДИКА? ТО СУ ОВЦЕ ЗА ШИШАЊЕ, НЕПИСМЕНИ, ИЛИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА. ПОРЕД ОГИЈА ДА ГЛАСАЈУ ЗА КАБАДАХИЈЕ, ПРИМИТИВЦЕ, ИТД СВАШТА. НАПРЕД ОГЊЕНЕ ДО ПОБЈЕДЕ, ДА МАЛО БОЉЕ ДИШЕМО КАД ОВА БАГРА ОДЕ СА ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

05.10.2014 16:12

Није спорно да Тадиц показује изузетну реторицност, бритку мисао, врхунско образовање и високе манире, али теско је тиме придобити обицни народ који трази неког слицног себи, да опсује, запјева, попије пиву испред задруге, показе цупава прса и подвикне за каквом снајком, Тадиц то не мозе науцити јер му једноставно не пристаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.10.2014 17:18

За ЦЦ Ста ти галамис? Како би рекао онај твој из Лактаса:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

05.10.2014 17:35

Мој из Лакташа? Погрешна процена Зворник, СС је члан СДС-а од 1992. године и ниједне друге странке. Тако ће и да остане. СС живи у Семберији и није тачно да пола Семберије прича екавицом. Твој је баја из Лакташа, Зворник воли Милорада и гласа само за њега. Зворничани су чудна фела ал'ајд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

05.10.2014 18:14

Овакав начин рада је једноставно неодржив за сам систем и тако се не може више радити, вријеме је да се почне цијенити знање и да се улаже у младе људе који су будућност РС-а, вријеме је за ПРОМЈЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.10.2014 19:34

МИЛЕ ДОДИК КРАЉ,ЛЕГЕНДА ИИИИИ ДОЗИВОТНИ ПРЕДСЕДНИК Р. СРПСКЕ ЗИВЕО ТИ НАМА.БАЈА ЈЕ БАЈААААААА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.10.2014 19:38

За ЦЦ Зар ти ја лицим на неког из СНСД-а? А сто се тице екавице јбг близу нам М.Зворник па вероватно због тога. Ал'ајд. Свако добро :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

05.10.2014 20:52

Ем паметан,ем постен,ем предсједник!цар.

ОДГОВОРИТЕ