Србија: Оставке 200 фотељаша

Више од две стотине чланова СНС поднело је оставке на дупле функције које су обављали - сазнају београдске „Новости“ у тој странци.

Србија 04.10.2014 | 13:56
Србија: Оставке 200 фотељаша

Према информацијама, огромна већина напредњачких функционера из целе Србије, послушала је захтев лидера Александра Вучића да се одрекну вишка положаја и да задрже само једну фотељу.

Свега три члана СНС оглушила су се о инструкцију врха странке и према њима ће вероватно идуће недеље бити покренут дисциплински поступак који може да буде окончан и искључењем из странке.

Радомир Николић, председник Извршног одбора СНС, потврђује за „Новости“ да се приводи крају посао са дуплим функционерима:

- Утврдили смо тачно ко обавља вишак положаја, обавестили смо их све да поднесу оставке и већина је то испоштовала. Ретки, који то нису учинили, имају рок до седнице Извршног одбора да напусте функције. Ако то не учине, мораћемо да покренемо и дисциплински поступак.

Николић не жели да открива имена чланова који су се оглушили о захтев странке, али каже да међу њима има и државних функционера.

Иначе, Скупштина Србије у петак је потврдила мандате новим посланицима СНС - Бранки Јанковић, Драгану Половини и Горану Младеновићу који су положили и заклетву.

Они су дошли на место посланика који су поднели оставке у складу са одлуком Главног одбора СНС да функционери те партије не могу обављати више функција, а то су Марија Стевановић, Дражен Јарић и Дејан Андријевић.

Марија Стевановић је у образложењу навела да подноси оставку „због политичке одлуке СНС на чијој се изборној листи налази, да чланови странке не могу истовремено да обављају више функција“. Сличан аргумент је изнео и њен страначки колега Јарић, док се Андријевић само позвао на Закон о избору народних посланика.

Од виђенијих напредњачких кадрова, оставке на вишак функција поднели су посланик Зоран Бабић, Владимир Ђукановић, Дејан Ђурђевић... Прекобројне положаје вратило је и на десетине локалних функционера и челника општина.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

аxxе

04.10.2014 11:24

!!? Цитам и немогу вјеровати ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОДРИЦА

04.10.2014 11:45

Свака Цаст.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвеле ЦХ

04.10.2014 11:54

А насег бају треба у цорку. ГОТОВ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гффгфгф

04.10.2014 12:03

Па видјели људи како су политицари у РС урадили, па и они исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

04.10.2014 15:17

Тако треба да буде у нормалној држави а не као код нас:ем су на најплаћенијим функцијама,ем су у наплаћенијим УО,НО,комисијама овим и оним.нигдје краја богаћењу!Тако владају срвени кримоси!Само још 8 дана !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

04.10.2014 17:57

Одличан начин да се још активиста увуче у СНС. Пола тих фотеља треба укинути. То би било право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

05.10.2014 07:55

Што мање фотеља способнија држава

ОДГОВОРИТЕ