Srbija: Ostavke 200 foteljaša

Više od dve stotine članova SNS podnelo je ostavke na duple funkcije koje su obavljali - saznaju beogradske „Novosti“ u toj stranci.

Srbija 04.10.2014 | 13:56
Srbija: Ostavke 200 foteljaša

Prema informacijama, ogromna većina naprednjačkih funkcionera iz cele Srbije, poslušala je zahtev lidera Aleksandra Vučića da se odreknu viška položaja i da zadrže samo jednu fotelju.

Svega tri člana SNS oglušila su se o instrukciju vrha stranke i prema njima će verovatno iduće nedelje biti pokrenut disciplinski postupak koji može da bude okončan i isključenjem iz stranke.

Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, potvrđuje za „Novosti“ da se privodi kraju posao sa duplim funkcionerima:

- Utvrdili smo tačno ko obavlja višak položaja, obavestili smo ih sve da podnesu ostavke i većina je to ispoštovala. Retki, koji to nisu učinili, imaju rok do sednice Izvršnog odbora da napuste funkcije. Ako to ne učine, moraćemo da pokrenemo i disciplinski postupak.

Nikolić ne želi da otkriva imena članova koji su se oglušili o zahtev stranke, ali kaže da među njima ima i državnih funkcionera.

Inače, Skupština Srbije u petak je potvrdila mandate novim poslanicima SNS - Branki Janković, Draganu Polovini i Goranu Mladenoviću koji su položili i zakletvu.

Oni su došli na mesto poslanika koji su podneli ostavke u skladu sa odlukom Glavnog odbora SNS da funkcioneri te partije ne mogu obavljati više funkcija, a to su Marija Stevanović, Dražen Jarić i Dejan Andrijević.

Marija Stevanović je u obrazloženju navela da podnosi ostavku „zbog političke odluke SNS na čijoj se izbornoj listi nalazi, da članovi stranke ne mogu istovremeno da obavljaju više funkcija“. Sličan argument je izneo i njen stranački kolega Jarić, dok se Andrijević samo pozvao na Zakon o izboru narodnih poslanika.

Od viđenijih naprednjačkih kadrova, ostavke na višak funkcija podneli su poslanik Zoran Babić, Vladimir Đukanović, Dejan Đurđević... Prekobrojne položaje vratilo je i na desetine lokalnih funkcionera i čelnika opština.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

axxe

04.10.2014 11:24

!!? Citam i nemogu vjerovati ..

ODGOVORITE
Name

MODRICA

04.10.2014 11:45

Svaka Cast.....

ODGOVORITE
Name

cvele CH

04.10.2014 11:54

A naseg baju treba u corku. GOTOV JE.

ODGOVORITE
Name

gffgfgf

04.10.2014 12:03

Pa vidjeli ljudi kako su politicari u RS uradili, pa i oni isto.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

04.10.2014 15:17

Tako treba da bude u normalnoj državi a ne kao kod nas:em su na najplaćenijim funkcijama,em su u naplaćenijim UO,NO,komisijama ovim i onim.nigdje kraja bogaćenju!Tako vladaju srveni krimosi!Samo još 8 dana !

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

04.10.2014 17:57

Odličan način da se još aktivista uvuče u SNS. Pola tih fotelja treba ukinuti. To bi bilo pravo.

ODGOVORITE
Name

crni

05.10.2014 07:55

Što manje fotelja sposobnija država

ODGOVORITE