Од Федерације тражи 8 милиона одштете

У Општинском суду у Травнику настављено је суђење по тужби коју је Анто Анић покренуо против државе БиХ, односно ФБиХ, "тешкој " око осам милиона марака.

Босна и Херцеговина 03.10.2014 | 22:10
Од Федерације тражи 8 милиона одштете

Анићу је Армија РБиХ почетком рата заплијенила машине и техничка средства за своје потребе, које су му враћене годинама након рата девастиране.

Иначе, ово је треће суђење у овом случају, а прве двије пресуде по жалбама и туженика и тужитеља су поништене и враћене на првостепени поступак. Анић је ФБиХ тужио за изгубљену добит, јер сматра да су машине могле да му доносе зараду да су биле код њега.

"Тражим само оно што је моје и што ми припада по закону. Машине су ми отели, а са њима сам могао да радим и од тога живим", рекао је Анић након рочишта.

У Федералном правобранилаштву тврде да је тај спор већ окончан и да је Анић добио око осам милиона марака, као накнаду за изгубљену добит.

Зијада Кучуковић, федерални правобранилац, затражила је од Суда да тужбу одбаци у цијелости, јер се, како каже, ради о пресуђеној ствари и спору који је раније завршен.

Она сматра да је тужба застарјела, као и потраживања која тражи Анић, јер, како она тврди, у законом предвиђеном року није покренуо спор.

Подсјећања ради, парница коју Анић води против ФБиХ стара је 18 и по година. Дио те парнице он је већ добио у своју корист, односно накнаду добити за дио машина које су му одузете.

Посљедња парница, ова која се води пред Општинским судом у Травнику, а која је започета 2008. године, односи се на изгубљену добит за двије машине, које су од 2002. до 2005. године могле "зарадити", према тужбеном захтјеву Анића, око осам милиона марака, са каматама.


Извор: Независне

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Инжењер

03.10.2014 20:31

У праву је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност је другација

03.10.2014 23:26

Био је Рат то знаци и да му нису узели масине неби мого ниста радит ни зарадит. И мозда би цак биле унистене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мухлија Ексерић

04.10.2014 03:14

Показао би ја њему "добит", ђубрад капиталистичка, копао би он мени на коридору "5Ц", попут багера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре реалност је другација

04.10.2014 05:23

Фино ти написа "мозда". И то је једино тацно и познато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојсије са истока

04.10.2014 07:09

е мој Анто сви смо ми по нешто у рату изгубили, неко мање неко више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

05.10.2014 07:32

Потпуно исправно сто их је тузио. Ови сто остављају коментаре су обицне незналице и појма немају о каквим се масинама ради . Друга јако битна ствар а односи се на овог Мухтлију Ексерица је да је просло вријеме зелени беретки и отимацине и крадје у коме си ти и теби слицни показивали своје силедзиско понасање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

06.10.2014 04:45

Тражи човијек своје тјерај их јаране док им на нос не тргне, нек моле Бога да са мном немају таквог посла вјероватно је човјек имао тежак живот, није школовао дјецу остао без породице и тако даље

ОДГОВОРИТЕ