Нећемо дозволити паралелизам

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија поручио је данас у Братунцу да се неће дозволити мијешање других и паралелизам који се покушава наметнути у образовни систем Српске.

Република Српска 03.10.2014 | 20:40
Нећемо дозволити паралелизам

Он је истакао да се вјерски објекти не могу третирати и уважавати као образовне институције, нити инструктивна настава верификовати као регуларна.

Мутабџија је појаснио да ће Министарство одмах након избора, у сарадњи са међународним институцијама, а посебно ОЕБС-ом, покренути питање наметања паралелизма у образовни систем и онемогућити сваки покушај разградње образовног система у Републици Српској.

Он је прецизирао да је одржавање такозване инструктивне наставе за бошњачке ученике у вјерском објекту у Новој Касаби мијешање ресорног министарства Федерације БиХ у образовни систем Републике Српске и да то није регуларна настава.

"У Српској постоји само један образовни систем, а то је образовни систем Републике Српске", поручио је Мутабџија.

Након данашњег састанка са директорима братуначких школа, Мутабџија је оцијенио да је сагледано шта је све учињено за успјешно одвијање наставе у новој школској години и које су потребе у наредном периоду, истакавши да се настава квалитетно обавља и да се наставни процес у школама ове општине одвија по плану и програму Републике Српске.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милорад

03.10.2014 18:47

Ста ти нецес дозволити, мајке ти?? Ко тебе сад несто пита и ста ти сад спасавас?? Само смо тебе цекали да спасис образовни систем од пропасти?? Ма немој?? Не знас гдје си супаљ, а супаљ си као ресето! Стету коју сте направили насој дјеци це тридесет сљедецих генерација исправљати и ко зна хоце ли успјети! Само колективна дозивотна робија, са принудним радом це бар донекле исправити све зло које сте донијели!! Багро скоројевицка,искомплексирана!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехехе

03.10.2014 23:16

струцњак за покварит... сто једна будала поквари 100 паметних немозе поправит.

ОДГОВОРИТЕ