Nećemo dozvoliti paralelizam

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poručio je danas u Bratuncu da se neće dozvoliti miješanje drugih i paralelizam koji se pokušava nametnuti u obrazovni sistem Srpske.

Republika Srpska 03.10.2014 | 20:40
Nećemo dozvoliti paralelizam

On je istakao da se vjerski objekti ne mogu tretirati i uvažavati kao obrazovne institucije, niti instruktivna nastava verifikovati kao regularna.

Mutabdžija je pojasnio da će Ministarstvo odmah nakon izbora, u saradnji sa međunarodnim institucijama, a posebno OEBS-om, pokrenuti pitanje nametanja paralelizma u obrazovni sistem i onemogućiti svaki pokušaj razgradnje obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.

On je precizirao da je održavanje takozvane instruktivne nastave za bošnjačke učenike u vjerskom objektu u Novoj Kasabi miješanje resornog ministarstva Federacije BiH u obrazovni sistem Republike Srpske i da to nije regularna nastava.

"U Srpskoj postoji samo jedan obrazovni sistem, a to je obrazovni sistem Republike Srpske", poručio je Mutabdžija.

Nakon današnjeg sastanka sa direktorima bratunačkih škola, Mutabdžija je ocijenio da je sagledano šta je sve učinjeno za uspješno odvijanje nastave u novoj školskoj godini i koje su potrebe u narednom periodu, istakavši da se nastava kvalitetno obavlja i da se nastavni proces u školama ove opštine odvija po planu i programu Republike Srpske.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milorad

03.10.2014 18:47

Sta ti neces dozvoliti, majke ti?? Ko tebe sad nesto pita i sta ti sad spasavas?? Samo smo tebe cekali da spasis obrazovni sistem od propasti?? Ma nemoj?? Ne znas gdje si supalj, a supalj si kao reseto! Stetu koju ste napravili nasoj djeci ce trideset sljedecih generacija ispravljati i ko zna hoce li uspjeti! Samo kolektivna dozivotna robija, sa prinudnim radom ce bar donekle ispraviti sve zlo koje ste donijeli!! Bagro skorojevicka,iskompleksirana!!

ODGOVORITE
Name

hehehehe

03.10.2014 23:16

strucnjak za pokvarit... sto jedna budala pokvari 100 pametnih nemoze popravit.

ODGOVORITE