СП: Несрећа! Крај бајке за храбре Српкиње!

Женска кошаркашка репрезентација Србије није успела да се пласирале у полуфинале Светског првенства, пошто је у драматичном мечу поражена од домаћина Турске.

Кошарка 03.10.2014 | 19:49
СП: Несрећа! Крај бајке за храбре Српкиње!

Србија је поражена резултатом 62:61 после неизвесне завршнице у којој је нашим играчицама фалило више концентрације и искуства.

Туркиње ће у полуфиналу играти против Шпаније, која је са 71:55 победила Кину.

Ана Дабовић погодила после промашаја Турске, али су домаће играчице направиле серију од пет поена. После повратног додавања Дабовићеве, Миловановићева је погодила тројку.

Србија се мучила са скоком у одбрани, па је после једног таквог Ивегин погодила нову тројку за 8:5. Изабранице Марине Маљковић помало су се испуцавале на почетку, а у промашајима су предњачиле Бутулија и сестре Дабовић.

После новог скока и поена Сандерс, Милица Дабовић је коначно погодила тројку, а после контре Невене Јовановић било је 10:10. У Турској се разиграла Тунчлер и водила своју репрезентацију до 18:13 на крају прве четвртине.

Друга четвртина кренула је као и прва, бројним шутевима за три поена. Турска је поново била успешнија у нападу, али је после двојке Тамаре Радочај Србија пришла на 21:18.

Обе екипе ушле су у серију грешака, па су наше играчице пропустиле шансу да се резултатски врате. Ипак, Милица Дабовић погађа нову тројку и смањује на 23:21.

Невена Јовановић наставила је са одличном ролом, погодила је нову тројку за вођство Србије. Наставила је наша репрезентација са одличном одбраном и после новог поготка са дистанце и слободних бацања повела са 30:24 на полувремену.

Јелена Миловановић отворила је друго полувреме тројком, а потом је добром одбраном Србија натерала Јилмаз да избаци лопту у аут. Кренула је Јилмаз на хорог, али су уследиле две рампе у истом нападу – прво Ајдуковићеве, па Миловановићеве.

Сандерс је прекинула серију наших играчица, али је Милица Дабовић новом тројком донела двоцифрену предност – 36:26.

Србија има велику подршку са трибина, а посебно се истиче навијање једне женске особе која успева да надјача целу халу. То ће много помоћи играчицама пошто је Турска у налету. После бацања Сандерс и тројке Ивегин Турска се потпуно вратила - 40:39. Сандерс је погодила у последњем нападу, па после три четвртине Туркиње имају минималну предност (41:40).

Минут и по игре у последњој деоници није било коша, пре него што је Албен погодила једно слободно бацање, да би Џанитез донела пет поена предности (45:40). Коначно је Тијана Ајдуковић прекинула серију домаћих погодивши зицер.

Невена се вратила у игру и Србија је прогирала – нова тројка за 45:45. Ипак, на другој страни разиграла се Јилмаз и убацила четири везана поена. Међутим, Туркиње су се одлепиле на два минута до краја имају шест поена предности.

Србија се примакла у финишу, Сандерс је 'хапсила' све рампама, али је Невена Јовановић погодила тројку за 61:59. После бацања Палазоглу Тамара Радочај погодила је за два поена, Србија није успела да направи фаул за нешто више од секунде и Турска је прошла у финале резултатом 62:61.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мојсије са истока

03.10.2014 18:53

За то сам да бољи побједи али ову побједу туркињама поклониле су судије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хармонy

04.10.2014 05:44

Гдје баш од мрских Туркиња...зезам се, ја бих промјену па таман да је читања, јел тако жено!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бане

04.10.2014 08:00

такав је спорт идемо даље

ОДГОВОРИТЕ