SP: Nesreća! Kraj bajke za hrabre Srpkinje!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u dramatičnom meču poražena od domaćina Turske.

Košarka 03.10.2014 | 19:49
SP: Nesreća! Kraj bajke za hrabre Srpkinje!

Srbija je poražena rezultatom 62:61 posle neizvesne završnice u kojoj je našim igračicama falilo više koncentracije i iskustva.

Turkinje će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je sa 71:55 pobedila Kinu.

Ana Dabović pogodila posle promašaja Turske, ali su domaće igračice napravile seriju od pet poena. Posle povratnog dodavanja Dabovićeve, Milovanovićeva je pogodila trojku.

Srbija se mučila sa skokom u odbrani, pa je posle jednog takvog Ivegin pogodila novu trojku za 8:5. Izabranice Marine Maljković pomalo su se ispucavale na početku, a u promašajima su prednjačile Butulija i sestre Dabović.

Posle novog skoka i poena Sanders, Milica Dabović je konačno pogodila trojku, a posle kontre Nevene Jovanović bilo je 10:10. U Turskoj se razigrala Tunčler i vodila svoju reprezentaciju do 18:13 na kraju prve četvrtine.

Druga četvrtina krenula je kao i prva, brojnim šutevima za tri poena. Turska je ponovo bila uspešnija u napadu, ali je posle dvojke Tamare Radočaj Srbija prišla na 21:18.

Obe ekipe ušle su u seriju grešaka, pa su naše igračice propustile šansu da se rezultatski vrate. Ipak, Milica Dabović pogađa novu trojku i smanjuje na 23:21.

Nevena Jovanović nastavila je sa odličnom rolom, pogodila je novu trojku za vođstvo Srbije. Nastavila je naša reprezentacija sa odličnom odbranom i posle novog pogotka sa distance i slobodnih bacanja povela sa 30:24 na poluvremenu.

Jelena Milovanović otvorila je drugo poluvreme trojkom, a potom je dobrom odbranom Srbija naterala Jilmaz da izbaci loptu u aut. Krenula je Jilmaz na horog, ali su usledile dve rampe u istom napadu – prvo Ajdukovićeve, pa Milovanovićeve.

Sanders je prekinula seriju naših igračica, ali je Milica Dabović novom trojkom donela dvocifrenu prednost – 36:26.

Srbija ima veliku podršku sa tribina, a posebno se ističe navijanje jedne ženske osobe koja uspeva da nadjača celu halu. To će mnogo pomoći igračicama pošto je Turska u naletu. Posle bacanja Sanders i trojke Ivegin Turska se potpuno vratila - 40:39. Sanders je pogodila u poslednjem napadu, pa posle tri četvrtine Turkinje imaju minimalnu prednost (41:40).

Minut i po igre u poslednjoj deonici nije bilo koša, pre nego što je Alben pogodila jedno slobodno bacanje, da bi Džanitez donela pet poena prednosti (45:40). Konačno je Tijana Ajduković prekinula seriju domaćih pogodivši zicer.

Nevena se vratila u igru i Srbija je progirala – nova trojka za 45:45. Ipak, na drugoj strani razigrala se Jilmaz i ubacila četiri vezana poena. Međutim, Turkinje su se odlepile na dva minuta do kraja imaju šest poena prednosti.

Srbija se primakla u finišu, Sanders je 'hapsila' sve rampama, ali je Nevena Jovanović pogodila trojku za 61:59. Posle bacanja Palazoglu Tamara Radočaj pogodila je za dva poena, Srbija nije uspela da napravi faul za nešto više od sekunde i Turska je prošla u finale rezultatom 62:61.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Мојсије са истока

03.10.2014 18:53

За то сам да бољи побједи али ову побједу туркињама поклониле су судије

ODGOVORITE
Name

Harmony

04.10.2014 05:44

Gdje baš od mrskih Turkinja...zezam se, ja bih promjenu pa taman da je čitanja, jel tako ženo!?

ODGOVORITE
Name

bane

04.10.2014 08:00

takav je sport idemo dalje

ODGOVORITE