Пружићу руку Угљанину и Љајићу

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић рекао је данас да је дошло време да се окрене нова страница у односима између њега и двојице лидера Бошњака у Србији Сулејмана Угљанина и Расима Љајића, позивајући их да дају свој допринос враћању јединства Исламске заједнице, као и да се избори за БНВ проведу у нормалном амбијенту.

Србија 03.10.2014 | 17:39
Пружићу руку Угљанину и Љајићу

"Важно је да се врати јединство Исламске заједнице, али је важније од тога да почне оздрављење Бошњачке нације на овом простору. Да можемо нормално да комуницирамо, да отворимо једну нову страницу у којој ћемо моћи те своје разлике артикулисати једним људским, нормалним односом, јавном комуникацијом уз пуно поштовање саговорника било да се слаже са нама или не слаже", рекао је он.

"И ја желим дати свој допринос максимално", поручио је Зукорлић на конференцији за новинаре, подсећајући да је последњих година претрпео пуно увреда, али да је спреман да их све стави по страни и пружи руку Угљанину и Љајићу и започне преговоре.

Напомињујући да "сазрева ситуација и понестаје енергије у удару на ИЗ - да ли због недостатка снаге, бесмислености или немогућности рушења ИЗ", Зукорлић је нагласио да је "дошло време да отворимо нову страницу која ће бити на добробит Бошњака, ислама, Санџака и државе Србије у којој живимо".

Он је рекао да неће бити носилац листе "За Бошњаке, Санџак и муфтију" коју је формирала Бошњачка демократска заједница Санџака, ни кампање те листе за Бошњачко национално веће.

"Ја нисам на листи и немам намеру директно бити носилац кампање. То што позивам људе да се упишу на бирачки списак неко ће видети као кампању, а неко као моју националну обавезу према интересу Бошњака, али ја се нећу либити да кажем своје ставове", рекао је Зукорлић.

Он је подсетио да су пре четири године, како је рекао, државни органи спречили конституисање БНВ са већином коју је имала Бошњачка културна заједница коју је он предводио."Након расправе превладала је аргументација да Бошњаци и људи окупљени око Исламске заједнице, БКЗ, Интернационалног универзитета и других институција треба да изађу на изборе за БНВ" рекао је Зукорлић.

Он је још једном позвао Бошњаке да провере да ли су уписани у посебан бирачки списак за учешће на изборима за БНВ и да се, како је рекао, тргну из апатије и изађу на изборе.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мд

03.10.2014 15:54

Рекло би се како паметан цовјек,а он се само окреце како вјетар дува

ОДГОВОРИТЕ
Name

Розхајаз

03.10.2014 17:55

Он је прави фасхиста није вјерник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре_Мд

03.10.2014 17:57

Реци ми по чему се разликује од политичара из РС :))), ааааа ок муслиман је и не једе свињетину :)))....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.10.2014 20:03

Не разликује се уопште од политичара из РС из реда босњацког народа исто причају и исто се понашају ,е сад ко ста једе нек једе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

04.10.2014 10:13

Зукорлићу, не таржи хљеба преко погаче. Доста си завађао народ без потребе.

ОДГОВОРИТЕ