Pružiću ruku Ugljaninu i Ljajiću

Muftija sandžački Muamer Zukorlić rekao je danas da je došlo vreme da se okrene nova stranica u odnosima između njega i dvojice lidera Bošnjaka u Srbiji Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića, pozivajući ih da daju svoj doprinos vraćanju jedinstva Islamske zajednice, kao i da se izbori za BNV provedu u normalnom ambijentu.

Srbija 03.10.2014 | 17:39
Pružiću ruku Ugljaninu i Ljajiću

"Važno je da se vrati jedinstvo Islamske zajednice, ali je važnije od toga da počne ozdravljenje Bošnjačke nacije na ovom prostoru. Da možemo normalno da komuniciramo, da otvorimo jednu novu stranicu u kojoj ćemo moći te svoje razlike artikulisati jednim ljudskim, normalnim odnosom, javnom komunikacijom uz puno poštovanje sagovornika bilo da se slaže sa nama ili ne slaže", rekao je on.

"I ja želim dati svoj doprinos maksimalno", poručio je Zukorlić na konferenciji za novinare, podsećajući da je poslednjih godina pretrpeo puno uvreda, ali da je spreman da ih sve stavi po strani i pruži ruku Ugljaninu i Ljajiću i započne pregovore.

Napominjujući da "sazreva situacija i ponestaje energije u udaru na IZ - da li zbog nedostatka snage, besmislenosti ili nemogućnosti rušenja IZ", Zukorlić je naglasio da je "došlo vreme da otvorimo novu stranicu koja će biti na dobrobit Bošnjaka, islama, Sandžaka i države Srbije u kojoj živimo".

On je rekao da neće biti nosilac liste "Za Bošnjake, Sandžak i muftiju" koju je formirala Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, ni kampanje te liste za Bošnjačko nacionalno veće.

"Ja nisam na listi i nemam nameru direktno biti nosilac kampanje. To što pozivam ljude da se upišu na birački spisak neko će videti kao kampanju, a neko kao moju nacionalnu obavezu prema interesu Bošnjaka, ali ja se neću libiti da kažem svoje stavove", rekao je Zukorlić.

On je podsetio da su pre četiri godine, kako je rekao, državni organi sprečili konstituisanje BNV sa većinom koju je imala Bošnjačka kulturna zajednica koju je on predvodio."Nakon rasprave prevladala je argumentacija da Bošnjaci i ljudi okupljeni oko Islamske zajednice, BKZ, Internacionalnog univerziteta i drugih institucija treba da izađu na izbore za BNV" rekao je Zukorlić.

On je još jednom pozvao Bošnjake da provere da li su upisani u poseban birački spisak za učešće na izborima za BNV i da se, kako je rekao, trgnu iz apatije i izađu na izbore.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Md

03.10.2014 15:54

Reklo bi se kako pametan covjek,a on se samo okrece kako vjetar duva

ODGOVORITE
Name

Rozhajaz

03.10.2014 17:55

On je pravi fashista nije vjernik.

ODGOVORITE
Name

Re_Md

03.10.2014 17:57

Reci mi po čemu se razlikuje od političara iz RS :))), aaaaa ok musliman je i ne jede svinjetinu :)))....

ODGOVORITE
Name

Md

03.10.2014 20:03

Ne razlikuje se uopšte od političara iz RS iz reda bosnjackog naroda isto pričaju i isto se ponašaju ,e sad ko sta jede nek jede

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

04.10.2014 10:13

Zukorliću, ne tarži hljeba preko pogače. Dosta si zavađao narod bez potrebe.

ODGOVORITE