Трново: Подстицај за младе супружнике

Из године у годину на подручју општине Трново наталитет је све мањи, као и број оних који се одлуче да ступе у брак.

 

Република Српска 03.10.2014 | 15:50
Трново: Подстицај за младе супружнике

Подстакнути тешким подацима о животу младих људи у овој локалној заједници, руководство општине Трново додјелило је новчане награде, од двије стотине до хиљаду конвертибилних марака, за оне који су одлучили да уз своју дјецу наставе живот на овој територији.

"Ово је симболична цифра коју уручујемо, али показујемо да и када је ова проблематика у питању, општина води рачуна о својим становницима. Нећу да кажем да ће ово зауставити младе да иду из Трнова, али ће сигурно промијенити њихов начин размишљања", поручује начелник општине Трново Ненад Мишовић.

Пријем је организован за четири брачна пара која су брак склопила ове године, те за шест родитеља са приновама.Мајка три дјетета Зорица Дурсум истиче да јој подстицај од општине много значи, те да се поред тешке ситуације одлучила да ове године роди и треће дјете, за шта је и награђена од стране општине Трново.

Поред младих брачних парова, начелник Трнова уручио је симболичну новчану награду и за Драгану Витковић, која је освојила сребрну медаљу на Свјетском првенству у кик боксу који се одржао у Италији.

Ове године на подручју општине Трново уписано је 14 првачића, што показује да је за разлику од прошле када је уписано 8 малишана,ситуација колико-толико боља, те да ће се, како тврди начелник општине,у Трново ипак вратити живот.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Митар

03.10.2014 14:08

Свака част општини Трново. Тако се треба радити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

и.сар.

03.10.2014 21:29

Стаса лопове, крадеш цигле попове!

ОДГОВОРИТЕ