Trnovo: Podsticaj za mlade supružnike

Iz godine u godinu na području opštine Trnovo natalitet je sve manji, kao i broj onih koji se odluče da stupe u brak.

 

Republika Srpska 03.10.2014 | 15:50
Trnovo: Podsticaj za mlade supružnike

Podstaknuti teškim podacima o životu mladih ljudi u ovoj lokalnoj zajednici, rukovodstvo opštine Trnovo dodjelilo je novčane nagrade, od dvije stotine do hiljadu konvertibilnih maraka, za one koji su odlučili da uz svoju djecu nastave život na ovoj teritoriji.

"Ovo je simbolična cifra koju uručujemo, ali pokazujemo da i kada je ova problematika u pitanju, opština vodi računa o svojim stanovnicima. Neću da kažem da će ovo zaustaviti mlade da idu iz Trnova, ali će sigurno promijeniti njihov način razmišljanja", poručuje načelnik opštine Trnovo Nenad Mišović.

Prijem je organizovan za četiri bračna para koja su brak sklopila ove godine, te za šest roditelja sa prinovama.Majka tri djeteta Zorica Dursum ističe da joj podsticaj od opštine mnogo znači, te da se pored teške situacije odlučila da ove godine rodi i treće djete, za šta je i nagrađena od strane opštine Trnovo.

Pored mladih bračnih parova, načelnik Trnova uručio je simboličnu novčanu nagradu i za Draganu Vitković, koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kik boksu koji se održao u Italiji.

Ove godine na području opštine Trnovo upisano je 14 prvačića, što pokazuje da je za razliku od prošle kada je upisano 8 mališana,situacija koliko-toliko bolja, te da će se, kako tvrdi načelnik opštine,u Trnovo ipak vratiti život.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mitar

03.10.2014 14:08

Svaka čast opštini Trnovo. Tako se treba raditi..

ODGOVORITE
Name

i.sar.

03.10.2014 21:29

Stasa lopove, kradeš cigle popove!

ODGOVORITE