Почео рат: Суперлига - ФСС!

Или Звездан Терзић - Томислав Караџић, како вам је драже.

Фудбал 03.10.2014 | 16:00
Почео рат: Суперлига - ФСС!

Само дан након што је Фудбалски савез Србије, на челу са Томиславом Караџићем, суспендовао из фудбала првог човека Заједнице Суперлиге, Звездана Терзића, стигао је и одговор Заједнице.

На порталу удружења које води такмичење објављено је саопштење после заседања Извршног одбора.

У њему су постављена одређена питања Фудбалском савезу Србије и констатовано је да много тога обећаног није испуњено у периоду за нама, међутим у саопштењу се не наводи да ли је седницу водио први човек Заједнице, Терзић, чиме бе се и потврдила његова изјава дата МОНДУ у четвртак, у којој поручује да га не дотичу одлуке "Толетовог Савеза".
Саопштење преносимо у целости:

"На данашњој седници Извршног одбора усвојена је листа делегата представника Заједнице Супер лиге у Скупштини ФСС.

Извршни одбор је разматрао актуелну ситуацију у Заједници и српском фудбалу уопште и у вези са тим је једногласно исказано незадовољство статусом клубова у ФСС.

Клубови Супер лиге као есенција српског фудбала у Скупштини ФСС имају само 12 делегата а не 16 што би било логично. Због оваквог статутарног решења четвртина клубова Супер лиге нема право гласа у највишем органу ФСС. Такође, Заједница није адекватно заступљена у Извршном одбору ФСС иако је статутарна обавеза Председника ФСС да формира Извршни одбор ФСС у чијем ће саставу бити 1/3 представника клубова, а још увек није спроведен договор да Председник Заједнице буде и Потпредседник ФСС.

Истовремено је закључено да је на седници ИО Заједнице Супер лиге у марту месецу ове године формирана радна група сачињена од представника ФСС и представника клубова чији је задатак био да се изврши реконструкција Извршног одбора и осталих органа ФСС, измене Статута ФСС и спроведу комплетне реформе унутар ФСС, што није спорведено.

Суштина ових захтева је да професионални клубови који чине најквалитетнији део фудбалске организације не буду маргинализовани, као до сада, приликом доношења кључних одлука јер је то у интересу целокупног српског фудбала.

Заједница фудбалских клубова изражава незадовољство због неспровођења договора са ФСС из марта месеца ове године и тренутног стања у српском фудбалу", наводи се и потписује:

С поштовањем,

Заједница фудбалских клубова Супер лиге Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар