Počeo rat: Superliga - FSS!

Ili Zvezdan Terzić - Tomislav Karadžić, kako vam je draže.

Fudbal 03.10.2014 | 16:00
Počeo rat: Superliga - FSS!

Samo dan nakon što je Fudbalski savez Srbije, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, suspendovao iz fudbala prvog čoveka Zajednice Superlige, Zvezdana Terzića, stigao je i odgovor Zajednice.

Na portalu udruženja koje vodi takmičenje objavljeno je saopštenje posle zasedanja Izvršnog odbora.

U njemu su postavljena određena pitanja Fudbalskom savezu Srbije i konstatovano je da mnogo toga obećanog nije ispunjeno u periodu za nama, međutim u saopštenju se ne navodi da li je sednicu vodio prvi čovek Zajednice, Terzić, čime be se i potvrdila njegova izjava data MONDU u četvrtak, u kojoj poručuje da ga ne dotiču odluke "Toletovog Saveza".
Saopštenje prenosimo u celosti:

"Na današnjoj sednici Izvršnog odbora usvojena je lista delegata predstavnika Zajednice Super lige u Skupštini FSS.

Izvršni odbor je razmatrao aktuelnu situaciju u Zajednici i srpskom fudbalu uopšte i u vezi sa tim je jednoglasno iskazano nezadovoljstvo statusom klubova u FSS.

Klubovi Super lige kao esencija srpskog fudbala u Skupštini FSS imaju samo 12 delegata a ne 16 što bi bilo logično. Zbog ovakvog statutarnog rešenja četvrtina klubova Super lige nema pravo glasa u najvišem organu FSS. Takođe, Zajednica nije adekvatno zastupljena u Izvršnom odboru FSS iako je statutarna obaveza Predsednika FSS da formira Izvršni odbor FSS u čijem će sastavu biti 1/3 predstavnika klubova, a još uvek nije sproveden dogovor da Predsednik Zajednice bude i Potpredsednik FSS.

Istovremeno je zaključeno da je na sednici IO Zajednice Super lige u martu mesecu ove godine formirana radna grupa sačinjena od predstavnika FSS i predstavnika klubova čiji je zadatak bio da se izvrši rekonstrukcija Izvršnog odbora i ostalih organa FSS, izmene Statuta FSS i sprovedu kompletne reforme unutar FSS, što nije sporvedeno.

Suština ovih zahteva je da profesionalni klubovi koji čine najkvalitetniji deo fudbalske organizacije ne budu marginalizovani, kao do sada, prilikom donošenja ključnih odluka jer je to u interesu celokupnog srpskog fudbala.

Zajednica fudbalskih klubova izražava nezadovoljstvo zbog nesprovođenja dogovora sa FSS iz marta meseca ove godine i trenutnog stanja u srpskom fudbalu", navodi se i potpisuje:

S poštovanjem,

Zajednica fudbalskih klubova Super lige Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar