Принцеза Катарина у Бијељини

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија дочекао је данас у Бијељини српску принцезу Катарину Карађорђевић која је донијела хуманитарне пакете за деведесеторо дјеце из поплавом најугроженијих домова у селу Бродац.

Република Српска 03.10.2014 | 14:10
Принцеза Катарина у Бијељини

Помоћ су прикупили Срби из Чикага окупљени у хуманитарној организацији "Лајфлајн", под покровитељством принцезе Катарине. Предсједник ове организације Кети Фенслоу поручила је Влади и грађанима Српске да је дијаспора увијек уз њих и да никада не заборавља отаџбину, поготово када је тешко.

У име Владе Републике Српске Мутабџија је исказао велику захвалност принцези Катарини, уз оцјену да је свака помоћ људи који разумију проблеме народа у Републици Српској велика и да се на овај начин стимулишу и други добротвори и задужбинари да уочи зиме помогну становништву након мајске катастрофе.

"У санацији штете од поплава Република Српска је показала своју снагу и организованост, уз огромну помоћ и добротвора и међународне заједнице наше школе су највећим дијелом оспособљене за рад и то је поука и дјеци колико је хуманитарни рад важан и колико је велика и потребна свака помоћ човјеку у невољи", поручио је Мутабџија ученицима Основне школе "Петар Кочић" у Бродцу.

Принцеза Катарина је у име српске краљевске породице поручила да они у свијету лобирају за помоћ Републици Српској, како хуманитарну тако и за привлачење инвеститора.

"Дрина је само ријека, није граница, ми смо једна породица и српски Двор је и ваша кућа, радимо заједно и помажемо свима да живимо боље", поручила је принцеза Катарина. Знатиљежним малишанима који су питали гдје јој је круна, принцеза Катарина је одговорила да је њена краљевска круна у њеном срцу и да је то љубав за људе, а нарочито за дјецу.

Она је данас у Бијељини књигом даровала и министра Мутабџију, као и шефа кабинета премијера Српске Мирослава Миловановића, који је присуствовао подјели хуманитарне помоћи у Бијељини. Пакети помоћи подијељени су ученицима Основне школе "Петар Кочић" у селу Бродац, а донација се састоји од постељине, пешкира, прибора за ручавање, јастука, личне хигијене, ранчева са школским прибором, али и пелена за бебе и плишаних играчака.

Директор школе Радован Бикић уручио је захвалнице принцези Катарини, госпођи Фенслоу, Мутабџији, Миловановићу и шефу Представништва Републике Српске у Београду Млађену Цицовићу, који су координисали ову хуманитрану акцију.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СС

03.10.2014 13:45

Хвала српској дијаспори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

03.10.2014 14:54

А у ком својству су били Златан Лазаревић, Милица Ловрић, Синиша Максимовић и остали из СНСД-а ... Зашто нису обавештени градска влас и епархија Зворничко-тузланска јер је ово ипак велики гост није било ко а из добрих намјера је дошао

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд бродац

03.10.2014 15:05

Само је СНСД данас био присутан...користе школу у политичке сврхе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

03.10.2014 16:51

Црвени Кмери су успјели да преваре и принцезу.Све су радили да обидју локалну заједницу и цркву.Није она крива јер су јој све намјестили да испадне како и они подрзавају Додика. А замислите само ста комуњаре могу да изведу да краљевска породица не сретне Владику тј.представника цркве.Узас,узас на ста су спремни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

03.10.2014 17:59

Уууууу што се изложи трошку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд бродац

03.10.2014 20:16

Осјећао сам се веома глупо када сам видјео да је све страначки одрадјено..дијете ми је добило пакет и ВЕЛИКО ХВАЛА ПРИНЦЕЗИ.Био је министар логично,па представник владе РС и то је логично и драго ми је али и логично је да буде челник локалне заједнице, градоначелник или начелник за друштвене дјелатности - нису били,али забрањено је вјеројатно да их позову домаћини тј школа што говори о томе да је и сам руководећи кадар школе СНСД па не смију да позову..Ако је дошао посланик скупштине РС опет из снсд не знам шта ће да ради он ту или одборница со Бијељина Милица др Ловрић опет СНСД а поготово ми није јасно у којем својству је ту био директор Електро Бијељине опет СНСД је одговор... страшно, треба ЦИК да реагује јер је данас одржана фактички промоција СНСД кандидата у ОСНОВНОЈ ШКОЛИ која по закону не смије бити мјесто страначки х промоција...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

04.10.2014 16:46

Добро нам досла,драга принцеза Катарина!

ОДГОВОРИТЕ