Princeza Katarina u Bijeljini

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija dočekao je danas u Bijeljini srpsku princezu Katarinu Karađorđević koja je donijela humanitarne pakete za devedesetoro djece iz poplavom najugroženijih domova u selu Brodac.

Republika Srpska 03.10.2014 | 14:10
Princeza Katarina u Bijeljini

Pomoć su prikupili Srbi iz Čikaga okupljeni u humanitarnoj organizaciji "Lajflajn", pod pokroviteljstvom princeze Katarine. Predsjednik ove organizacije Keti Fenslou poručila je Vladi i građanima Srpske da je dijaspora uvijek uz njih i da nikada ne zaboravlja otadžbinu, pogotovo kada je teško.

U ime Vlade Republike Srpske Mutabdžija je iskazao veliku zahvalnost princezi Katarini, uz ocjenu da je svaka pomoć ljudi koji razumiju probleme naroda u Republici Srpskoj velika i da se na ovaj način stimulišu i drugi dobrotvori i zadužbinari da uoči zime pomognu stanovništvu nakon majske katastrofe.

"U sanaciji štete od poplava Republika Srpska je pokazala svoju snagu i organizovanost, uz ogromnu pomoć i dobrotvora i međunarodne zajednice naše škole su najvećim dijelom osposobljene za rad i to je pouka i djeci koliko je humanitarni rad važan i koliko je velika i potrebna svaka pomoć čovjeku u nevolji", poručio je Mutabdžija učenicima Osnovne škole "Petar Kočić" u Brodcu.

Princeza Katarina je u ime srpske kraljevske porodice poručila da oni u svijetu lobiraju za pomoć Republici Srpskoj, kako humanitarnu tako i za privlačenje investitora.

"Drina je samo rijeka, nije granica, mi smo jedna porodica i srpski Dvor je i vaša kuća, radimo zajedno i pomažemo svima da živimo bolje", poručila je princeza Katarina. Znatilježnim mališanima koji su pitali gdje joj je kruna, princeza Katarina je odgovorila da je njena kraljevska kruna u njenom srcu i da je to ljubav za ljude, a naročito za djecu.

Ona je danas u Bijeljini knjigom darovala i ministra Mutabdžiju, kao i šefa kabineta premijera Srpske Miroslava Milovanovića, koji je prisustvovao podjeli humanitarne pomoći u Bijeljini. Paketi pomoći podijeljeni su učenicima Osnovne škole "Petar Kočić" u selu Brodac, a donacija se sastoji od posteljine, peškira, pribora za ručavanje, jastuka, lične higijene, rančeva sa školskim priborom, ali i pelena za bebe i plišanih igračaka.

Direktor škole Radovan Bikić uručio je zahvalnice princezi Katarini, gospođi Fenslou, Mutabdžiji, Milovanoviću i šefu Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađenu Cicoviću, koji su koordinisali ovu humanitranu akciju.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

СС

03.10.2014 13:45

Хвала српској дијаспори!

ODGOVORITE
Name

kole

03.10.2014 14:54

A u kom svojstvu su bili Zlatan Lazarević, Milica Lovrić, Siniša Maksimović i ostali iz SNSD-a ... Zašto nisu obavešteni gradska vlas i eparhija Zvorničko-tuzlanska jer je ovo ipak veliki gost nije bilo ko a iz dobrih namjera je došao

ODGOVORITE
Name

snsd brodac

03.10.2014 15:05

Samo je SNSD danas bio prisutan...koriste školu u političke svrhe

ODGOVORITE
Name

Ratko

03.10.2014 16:51

Crveni Kmeri su uspjeli da prevare i princezu.Sve su radili da obidju lokalnu zajednicu i crkvu.Nije ona kriva jer su joj sve namjestili da ispadne kako i oni podrzavaju Dodika. A zamislite samo sta komunjare mogu da izvedu da kraljevska porodica ne sretne Vladiku tj.predstavnika crkve.Uzas,uzas na sta su spremni.

ODGOVORITE
Name

Car

03.10.2014 17:59

Uuuuuu što se izloži trošku....

ODGOVORITE
Name

snsd brodac

03.10.2014 20:16

Osjećao sam se veoma glupo kada sam vidjeo da je sve stranački odradjeno..dijete mi je dobilo paket i VELIKO HVALA PRINCEZI.Bio je ministar logično,pa predstavnik vlade RS i to je logično i drago mi je ali i logično je da bude čelnik lokalne zajednice, gradonačelnik ili načelnik za društvene djelatnosti - nisu bili,ali zabranjeno je vjerojatno da ih pozovu domaćini tj škola što govori o tome da je i sam rukovodeći kadar škole SNSD pa ne smiju da pozovu..Ako je došao poslanik skupštine RS opet iz snsd ne znam šta će da radi on tu ili odbornica so Bijeljina Milica dr Lovrić opet SNSD a pogotovo mi nije jasno u kojem svojstvu je tu bio direktor Elektro Bijeljine opet SNSD je odgovor... strašno, treba CIK da reaguje jer je danas održana faktički promocija SNSD kandidata u OSNOVNOJ ŠKOLI koja po zakonu ne smije biti mjesto stranački h promocija...

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

04.10.2014 16:46

Dobro nam dosla,draga princeza Katarina!

ODGOVORITE