Ван Бомел: Одвешће Србију Адвокат на ЕП!

Холанђанин се присетио и гостовања у Београду пре 10 година када је Црвена звезда добила његов ПСВ.

Фудбал 03.10.2014 | 14:15
Ван Бомел: Одвешће Србију Адвокат на ЕП!

Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Холандије Марк ван Бомел уверен је да је Србија направила прави избор довођењем његовог земљака Дика Адвоката на место селектора, који ће, како је навео, сигурно успети да одведе тим на шампионат Европе 2016. године.
„Познајем га веома добро, тренирао ме у репрезентацији, као и у мојој последњој професионалној сезони у у ПСВ-у. Одличан је тренер, има искуства у вођењу репрезентација, водио је Белгију и Русију. Мислим да је Србија са њим направила прави избор, да ћете се лако квалификовати у Француску и тамо направити добар резултат“, рекао је Ван Бомел Тањугу у Бечу, где је био амбасадор турнеје трофеја Лиге шампиона.

Ван Бомел је током изузетно успешне каријере наступајући за Фортуну Ситард, ПСВ, Барселону, Бајерн и Милан био саиграч са само једним Србином, Матејом Кежманом, али је веома је добро упознат са чињеницом да је менталитет одувек био велики проблем.
„Србија има много добрих појединаца, а уколико Адвокат успе од њих да направи тим онда имате велике шансе. Потребно је и време, није лако од 20 добрих индивидулаца направити јаку групу, али ви имате талентоване играче и верујем да тим може да функционише као целина. Можда је то био проблем до сада, нисам сигуран, али ако Адвокат у томе успе, имате велике шансе у Француској“, навео је Ван Бомел, који такође планира тренерску каријеру и волео би да буде успешан, бар онолико колико је Адвокат.

Он се присетио и гостовања у Београду пре 10 година, када је његов ПСВ играо квалификације за Лигу шампиона са Црвеном звездом.
„ Изгубили смо са 3:2, постигли срећан гол на крају. У реваншу сам дао први гол из пенала, имали смо играча више, убедљиво победили и квалификовали се. Заиста је то био незгодан двомеч. Те сезоне били смо на прагу финала, испали смо несрећно од Милана, али и то је велики успех јер сада није реално да клубови из Холандије, Аустрије или Србије буду шампиони. Најбољи млади играчи одлазе у велике клубове који имају новац, инфраструктуру и сасвим је нормално да они на крају побеђују“, закључио је Ван Бомел.

Коментари / 0

Оставите коментар