Van Bomel: Odvešće Srbiju Advokat na EP!

Holanđanin se prisetio i gostovanja u Beogradu pre 10 godina kada je Crvena zvezda dobila njegov PSV.

Fudbal 03.10.2014 | 14:15
Van Bomel: Odvešće Srbiju Advokat na EP!

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Holandije Mark van Bomel uveren je da je Srbija napravila pravi izbor dovođenjem njegovog zemljaka Dika Advokata na mesto selektora, koji će, kako je naveo, sigurno uspeti da odvede tim na šampionat Evrope 2016. godine.
„Poznajem ga veoma dobro, trenirao me u reprezentaciji, kao i u mojoj poslednjoj profesionalnoj sezoni u u PSV-u. Odličan je trener, ima iskustva u vođenju reprezentacija, vodio je Belgiju i Rusiju. Mislim da je Srbija sa njim napravila pravi izbor, da ćete se lako kvalifikovati u Francusku i tamo napraviti dobar rezultat“, rekao je Van Bomel Tanjugu u Beču, gde je bio ambasador turneje trofeja Lige šampiona.

Van Bomel je tokom izuzetno uspešne karijere nastupajući za Fortunu Sitard, PSV, Barselonu, Bajern i Milan bio saigrač sa samo jednim Srbinom, Matejom Kežmanom, ali je veoma je dobro upoznat sa činjenicom da je mentalitet oduvek bio veliki problem.
„Srbija ima mnogo dobrih pojedinaca, a ukoliko Advokat uspe od njih da napravi tim onda imate velike šanse. Potrebno je i vreme, nije lako od 20 dobrih individulaca napraviti jaku grupu, ali vi imate talentovane igrače i verujem da tim može da funkcioniše kao celina. Možda je to bio problem do sada, nisam siguran, ali ako Advokat u tome uspe, imate velike šanse u Francuskoj“, naveo je Van Bomel, koji takođe planira trenersku karijeru i voleo bi da bude uspešan, bar onoliko koliko je Advokat.

On se prisetio i gostovanja u Beogradu pre 10 godina, kada je njegov PSV igrao kvalifikacije za Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom.
„ Izgubili smo sa 3:2, postigli srećan gol na kraju. U revanšu sam dao prvi gol iz penala, imali smo igrača više, ubedljivo pobedili i kvalifikovali se. Zaista je to bio nezgodan dvomeč. Te sezone bili smo na pragu finala, ispali smo nesrećno od Milana, ali i to je veliki uspeh jer sada nije realno da klubovi iz Holandije, Austrije ili Srbije budu šampioni. Najbolji mladi igrači odlaze u velike klubove koji imaju novac, infrastrukturu i sasvim je normalno da oni na kraju pobeđuju“, zaključio je Van Bomel.

Komentari / 0

Ostavite komentar