Ђоковић пред меч са Маријем: Биће тешко!

Енди је освојио турнир у Шенжену и налази се у веома доброј форми. Наши мечеви су увек тешки, како психички, тако и физички. Увек има много размена удараца и дугих поена и не очекујем ништа друго ни сутра - јасан је Ноле.

Тенис 03.10.2014 | 13:30
Ђоковић пред меч са Маријем: Биће тешко!

Не баш убедљиво, али довољно за пласман у полуфинале. Тако је Новак Ђоковић одиграо меч против Григора Димитрова (6:2, 6:4). Чини се да је управо почетак меча био кључ за наставак. Пре свега трећи гем у ком је наш играч спасио чак шест брејк лопти.

- То је био веома важан гем. Обојица смо лоше почели меч, правили превише неизнуђених грешки, тако да нам је требало времена да уђемо у ритам. Веома спори услови и хладноћа су мало више одговарали мом стилу игре. Трудио сам се да мењам ритам, да му шаљем високе лоптице и да добро сервирам. У другом сету је било мало успона и падова, али генерално сам задовољан - рекао је Ноле.

Један од новинара на конференцији за штампу је видео када је наш играч у другом сету бацио рекет.

- Приметили сте то? Трудио сам се да будем дискретан са тим, чуди ме да сте успели да видите - уз осмех каже Ђоковић, а затим и објашњава ситуацију. Једноставно, нисам се добро осећао у том моменту и то је била реакција. Све то је део овог спорта, пролазите кроз разне емоције и понекад се такве ствари догађају. Најважније је да када се догоде, не изгубите превише енергије, већ да се регрупишете и повратите фокус.

Наредни ривал биће му Енди Мареј који је савладао Марина Чилића са 6:1, 6:4.

- Енди је освојио турнир у Шенжену прошле године, налази се у серији победа и у доброј форми. Гледао сам неке његове мечеве на турниру, удара лоптицу веома добро. Сваки наш дуел је велики изазов, како физички, тако и психички. Увек има много размена удараца, дугих поена и не очекујем ништа друго ни сутра.

После победе над Бугарином Србин је, као и увек када је у Кини, написао поруку на њиховом језику.

- Увек се трудим да смислим нешто ново, имам одличан фан клуб овде, много људи који долазе да ме подрже. Они ме уче шта да напишем. Овог пута сам написао реч “Забава”. Уколико будем добио прилику и сутра нешто да напишем, то ће да буде добро, јер значи да сам победио, тако да се надам да ће до тога доћи - закључио је Новак Ђоковић.

Спречићу долазак младих играча
- Димитров има потенцијал да буде међу најбољих пет на свету дефинитивно. Знам да долазе нови, млади играчи и то је нормално. Ипак, потребно им је време, јер и даље имате тројицу-четворицу играча који освајају велике турнире, грен слемове. Колико дуго ће им требати не знам, али ћу се потрудити да се то не догоди ускоро - уз осмех каже Ноле.

Коментари / 0

Оставите коментар