Đoković pred meč sa Marijem: Biće teško!

Endi je osvojio turnir u Šenženu i nalazi se u veoma dobroj formi. Naši mečevi su uvek teški, kako psihički, tako i fizički. Uvek ima mnogo razmena udaraca i dugih poena i ne očekujem ništa drugo ni sutra - jasan je Nole.

Tenis 03.10.2014 | 13:30
Đoković pred meč sa Marijem: Biće teško!

Ne baš ubedljivo, ali dovoljno za plasman u polufinale. Tako je Novak Đoković odigrao meč protiv Grigora Dimitrova (6:2, 6:4). Čini se da je upravo početak meča bio ključ za nastavak. Pre svega treći gem u kom je naš igrač spasio čak šest brejk lopti.

- To je bio veoma važan gem. Obojica smo loše počeli meč, pravili previše neiznuđenih greški, tako da nam je trebalo vremena da uđemo u ritam. Veoma spori uslovi i hladnoća su malo više odgovarali mom stilu igre. Trudio sam se da menjam ritam, da mu šaljem visoke loptice i da dobro serviram. U drugom setu je bilo malo uspona i padova, ali generalno sam zadovoljan - rekao je Nole.

Jedan od novinara na konferenciji za štampu je video kada je naš igrač u drugom setu bacio reket.

- Primetili ste to? Trudio sam se da budem diskretan sa tim, čudi me da ste uspeli da vidite - uz osmeh kaže Đoković, a zatim i objašnjava situaciju. Jednostavno, nisam se dobro osećao u tom momentu i to je bila reakcija. Sve to je deo ovog sporta, prolazite kroz razne emocije i ponekad se takve stvari događaju. Najvažnije je da kada se dogode, ne izgubite previše energije, već da se regrupišete i povratite fokus.

Naredni rival biće mu Endi Marej koji je savladao Marina Čilića sa 6:1, 6:4.

- Endi je osvojio turnir u Šenženu prošle godine, nalazi se u seriji pobeda i u dobroj formi. Gledao sam neke njegove mečeve na turniru, udara lopticu veoma dobro. Svaki naš duel je veliki izazov, kako fizički, tako i psihički. Uvek ima mnogo razmena udaraca, dugih poena i ne očekujem ništa drugo ni sutra.

Posle pobede nad Bugarinom Srbin je, kao i uvek kada je u Kini, napisao poruku na njihovom jeziku.

- Uvek se trudim da smislim nešto novo, imam odličan fan klub ovde, mnogo ljudi koji dolaze da me podrže. Oni me uče šta da napišem. Ovog puta sam napisao reč “Zabava”. Ukoliko budem dobio priliku i sutra nešto da napišem, to će da bude dobro, jer znači da sam pobedio, tako da se nadam da će do toga doći - zaključio je Novak Đoković.

Sprečiću dolazak mladih igrača
- Dimitrov ima potencijal da bude među najboljih pet na svetu definitivno. Znam da dolaze novi, mladi igrači i to je normalno. Ipak, potrebno im je vreme, jer i dalje imate trojicu-četvoricu igrača koji osvajaju velike turnire, gren slemove. Koliko dugo će im trebati ne znam, ali ću se potruditi da se to ne dogodi uskoro - uz osmeh kaže Nole.

Komentari / 0

Ostavite komentar