Приватизација Тањуга?

Агенција за приватизацију у Србији објавила је јавни позив за учешће у приватизацији 11 медија и предузећа која се баве информисањем, међу којима је новинска агенција Тањуг.

Србија 03.10.2014 | 11:30
Приватизација Тањуга?

Рок за достављање писама о заинтересованости је 3. новембар, а рок за приватизацију је 1. јули 2015. године, саопштено је данас из Агенције за приватизацију.

У позиву објављеном на сајту Агенције, наводи се да би осим података о инвеститору и предузећу за које се исказује интересовање, писма требало да садрже и ближе информације о намјери за приватизацију – оквирни инвестициони програм и план пословања и слично.

Поступак приватизације биће усклађен са Законом о јавном информисању који, између осталог, предвиђа приватизацију медија продајом капитала, као и очување дјелатности након приватизације у трајању од пет година.

За медије који не буду приватизовани до 1. јула 2015. године, предвиђен је пренос капитала запосленима у виду бесплатних акција. Уколико запослени не прихвате пренос бесплатних акција, медиј ће престати да постоји, наводи се у саопштењу.

Јавним позивом обухваћени су Информативно јавно предузеће Прешево, Јавно информативно предузеће Ивањички радио, Јавно предузеће за информативну делатност Радио-телевизија општине Ковачица, Јавно предузеће Информативни центар Косјерић и Јавно предузеће Новинска агенција Тањуг са потпуном одговорношћу.

Позив се односи и на Јавно предузеће Радио Ћићевац, Јавно предузеће Информативни прес центар општине Владичин Хан, Јавно предузеће за информисање Информативни центар Оџаци, Јавно предузеће Штампа, радио и филм из Бора, Информативни центар "Бачскy Петровец" /Бачки Петровац/ и Јавно предузеће за информисање и маркетинг Телевизија Љиг.

Коментари / 0

Оставите коментар