Privatizacija Tanjuga?

Agencija za privatizaciju u Srbiji objavila je javni poziv za učešće u privatizaciji 11 medija i preduzeća koja se bave informisanjem, među kojima je novinska agencija Tanjug.

Srbija 03.10.2014 | 11:30
Privatizacija Tanjuga?

Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti je 3. novembar, a rok za privatizaciju je 1. juli 2015. godine, saopšteno je danas iz Agencije za privatizaciju.

U pozivu objavljenom na sajtu Agencije, navodi se da bi osim podataka o investitoru i preduzeću za koje se iskazuje interesovanje, pisma trebalo da sadrže i bliže informacije o namjeri za privatizaciju – okvirni investicioni program i plan poslovanja i slično.

Postupak privatizacije biće usklađen sa Zakonom o javnom informisanju koji, između ostalog, predviđa privatizaciju medija prodajom kapitala, kao i očuvanje djelatnosti nakon privatizacije u trajanju od pet godina.

Za medije koji ne budu privatizovani do 1. jula 2015. godine, predviđen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija. Ukoliko zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij će prestati da postoji, navodi se u saopštenju.

Javnim pozivom obuhvaćeni su Informativno javno preduzeće Preševo, Javno informativno preduzeće Ivanjički radio, Javno preduzeće za informativnu delatnost Radio-televizija opštine Kovačica, Javno preduzeće Informativni centar Kosjerić i Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug sa potpunom odgovornošću.

Poziv se odnosi i na Javno preduzeće Radio Ćićevac, Javno preduzeće Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Javno preduzeće za informisanje Informativni centar Odžaci, Javno preduzeće Štampa, radio i film iz Bora, Informativni centar "Bačsky Petrovec" /Bački Petrovac/ i Javno preduzeće za informisanje i marketing Televizija Ljig.

Komentari / 0

Ostavite komentar