Ноле помео Димитрова за полуфинале!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Пекингу победом над Григором Димитровим са 6:2, 6:4.

Тенис 03.10.2014 | 09:15
Ноле помео Димитрова за полуфинале!

Ноле је продужио чудесну серију у главном граду Кине и дошао до 22. узастопне победе, никада није поражен на овом турниру и још два тријумфа деле га од пете везане титуле у Пекингу.

Димитрова је добио пет пут у шестом међусобном окршају после сат и по времена игре, а у борби за финале чека га бољи из сусрета Марин Чилић - Енди Мареј.

Меч је почео сигурним и снажним разменама са основне линије, да би трећи гем био маратонски и пресудан уз наредни. Ђоковић се чак шест пута сусрео са брејк лоптама и свих шест је успео да поништи, а онда је прву такву прилику оберучке прихватио.

Само мали пад у игри бугарског тенисера одмах је казнио и одузео му сервис за вођство од 3:1 у првом сету, сигурно је чувео стечену предност, спасао још једну брејк лопту и онда другим брејком, из исто толико прилика направио први корак ка победи - 6:2.

У другом сету водила се нешто жешћа борба. Опет је Новак брејком повео са 3:1, али је Димитров одмах узвратио истом мером. Најбољи тенисер света побринуо се да не дође до изједначења, уследила је дупла сервис грешка Бугарина, па још једна неизнуђена после Нолетовог ритерна за 4:2.

Чинило се да Ђоковић сигурно граби ка победи, али није тако мислио и његов ривал, већ је унео драму у финиш другог сета. На 5:3 је први рекет света прокоцкао две брејк и меч лопте, Димитров се брејком вратио у игру, али уместо да се избори за трећи сет, посустао је на свој сервис и омогућио Нолету да слави - 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар