Меси за викенд руши рекорд стар 59 година!

Прву прилика да постане најбољи стрелац у историји шпанских првенстава свих времена је у суботу против Рајо Ваљекана.

Фудбал 03.10.2014 | 10:45
Меси за викенд руши рекорд стар 59 година!

Десетине рекорда је у његовом власништву, ускоро ће Лионел Меси да присвоји још један. Аса Барселоне само четири корака деле до статуса најбољег стрелца првенстава Шпаније свих времена.

Том остварењу Аргентинац би могао да се приближи већ на суботњем мечу са Рајо Ваљеканом – што се чини као идеална прлика за повећање конта – а под условом да буде прецизан приближиће се остварењу Телма Заре, легендарног нападача Атлетик Билбаоа који је у периоду од 1940 до 1955. постигао 251 гол у утакмицама за бодове.

Меси је тренутно на коти 248 кад је реч о лигашким мечевима и нема сумње да ће убрзо оборити рекорд стар 59 година.
„Тренутно уопште не размишљам о рекорду, али би било сјајно да постанем најбољи стрелац једне од најбољих лига света, у којој је играо огроман број великих играча и стрелаца. Доћи ће и тај рекорд кад буде суђено“, смирено је констатовао Меси.

Подсетимо, 16. марта постао је најбољи стрелац Барселоне свих времена (тренутно 360 голова), а до краја године има прилику да постави још један рекорд: да свргне Раула Гонзалеса Бланка са листе најбољих стрелаца Лиге шампиона, али му је на том путу стоји и велики ривал из Реала, Кристијано Роналдо.

Поредак је тренутно следећи: Раул 71, Роналдо и Меси по 68.
„Не такмичим се са Роналдом, само играм своју игру, то ми је дужност. Нећу да се тркам ни са њим, нити са било којим другим играчем. Одавно сам поручио како су ми индивидуална признања мање битна од екипних. Надам се да ћу одиграти добру сезону и да ћу помоћи тиму да достигне највише циљеве. А у Барси су трофеји увек циљ“, допнио је Меси.

Коментари / 0

Оставите коментар