Mesi za vikend ruši rekord star 59 godina!

Prvu prilika da postane najbolji strelac u istoriji španskih prvenstava svih vremena je u subotu protiv Rajo Valjekana.

Fudbal 03.10.2014 | 10:45
Mesi za vikend ruši rekord star 59 godina!

Desetine rekorda je u njegovom vlasništvu, uskoro će Lionel Mesi da prisvoji još jedan. Asa Barselone samo četiri koraka dele do statusa najboljeg strelca prvenstava Španije svih vremena.

Tom ostvarenju Argentinac bi mogao da se približi već na subotnjem meču sa Rajo Valjekanom – što se čini kao idealna prlika za povećanje konta – a pod uslovom da bude precizan približiće se ostvarenju Telma Zare, legendarnog napadača Atletik Bilbaoa koji je u periodu od 1940 do 1955. postigao 251 gol u utakmicama za bodove.

Mesi je trenutno na koti 248 kad je reč o ligaškim mečevima i nema sumnje da će ubrzo oboriti rekord star 59 godina.
„Trenutno uopšte ne razmišljam o rekordu, ali bi bilo sjajno da postanem najbolji strelac jedne od najboljih liga sveta, u kojoj je igrao ogroman broj velikih igrača i strelaca. Doći će i taj rekord kad bude suđeno“, smireno je konstatovao Mesi.

Podsetimo, 16. marta postao je najbolji strelac Barselone svih vremena (trenutno 360 golova), a do kraja godine ima priliku da postavi još jedan rekord: da svrgne Raula Gonzalesa Blanka sa liste najboljih strelaca Lige šampiona, ali mu je na tom putu stoji i veliki rival iz Reala, Kristijano Ronaldo.

Poredak je trenutno sledeći: Raul 71, Ronaldo i Mesi po 68.
„Ne takmičim se sa Ronaldom, samo igram svoju igru, to mi je dužnost. Neću da se trkam ni sa njim, niti sa bilo kojim drugim igračem. Odavno sam poručio kako su mi individualna priznanja manje bitna od ekipnih. Nadam se da ću odigrati dobru sezonu i da ću pomoći timu da dostigne najviše ciljeve. A u Barsi su trofeji uvek cilj“, dopnio je Mesi.

Komentari / 0

Ostavite komentar