Након Тотенхема, велико разочарање Партизана!

Црно-бели разочарали у Триполију. Очекивао се борбен и разигран Партизан, као против Енглеза на почетку такмичења, али смо добили лош и безидејан.

Фудбал 03.10.2014 | 10:00
Након Тотенхема, велико разочарање Партизана!

Порастао је Партизан пре две недеље после сјајне представе против Тотенхема у Београду. Порасла је и нада навијача црно-белих да њихов тим можда може и до европског пролећа, првог после десет година.

Ако је тада код присталица Партизана преовладавао осећај поноса, вечерас је он преточен у горчину.

Већ на следећем искушењу, далеко лакшем од првог, уследило је атерирање без маневра слетања. Директно у земљу. Болно!

Астерас, екипа без врхунског квалитета која у грчком првенству заузима седмо место, неочекивано лако је изашла на крај са до ове утакмице на сва три фронта непораженим Партизаном - Европи, Купу Србије и Суперлиги.

Резултат 2:0, као и однос удараца према голу, 16:4 у корист Хелена, много говоре.

После виђеног у Триполију, тренер "парног ваљка" Марко Николић има шта да замери својим пуленима, а највише на често истицаном и хваљеном хтењу. Овај пут, већи део утакмице, стекао се утисак да жеља није била на нивоу као против Лудогореца, Тотенхема или на неком другом мечу, када је Партизан захваљујући том квалитету успевао да сломи ривала.

Изостанак врло битних карика, повређених Николе Дринчића, Дарка Брашанца и суспендованог првог стрелца Петра Шкулетића, и те како се осетио, али то не може да буде оправдање за лошу партију и чињеницу да је Партизан за више од сат времена само једном шутирао ка голу Словака Томаша Кошицког.

Прва права прилика, нажалост и једина за Београђане, створена је тек у 62. минуту!

Није функционисао напад и то је последица лоше игре везног реда, а поготово комплетне одбране, почевши од голмана, преко штопера до несигурних бекова.

У 22. и 52. минуту испољене су све слабости дефанзивне игре српског тима. Грешке у низу противник је умео да искористи и да преко Шпанца Фернанда Усера и Арегнтинца Факунда Паре стигне до новог тријумфа на свом терену. У обе ситуације играчи Партизана су лако испадали или били немоћни посматрачи.

Партизан је почео добро, деловало је као да успева да наметне свој начин игре. Имао је лопту у поседу, међутим брзо се испоставило да са њом не зна шта ће у нападу. Одбрана Грка, са свих 11 играча на половини Астераса, била је нерешив проблем за безидејне фудбалере Партизана.

Није се дуго чекало да домаћин покаже колико може да буде опасан у нападу, као ни на први гол. Астерас се у првом делу оријентисао на контре и из њих успешно стизао до Милана Лукача.

Иако се очекивао бољи Партизан у наставку меча, слика је била иста, ако не и гора по црно-беле. Већ после седам минута игре, набијени на малом простору у свом казненом простору, играчи Партизана нису успели да се одбране од новог налета Хелена.

Није помогао ни улазак Бека Фофане на почетку другог полувремена уместо Андрије Живковића. Покушао је Николић и са увођењем Николе Нинковића, као и опорављеног Немање Којића, али ниједна измена није донела жељени резултат.

Прво гостовање у УЕФА такмичењима фудбалери Партизана покушаће да што пре забораве, а стручном штабу послужиће за анализу и кориговање недостатака. На тренеру и његовим сарадницима сада је да установе због чега је баш у Триполију Партизан имао најгоре издање од почетка сезоне.

Пре само две недеље исти играчи су показали да могу да играју и надиграју много веће противнике…

Коментари / 0

Оставите коментар