Nakon Totenhema, veliko razočaranje Partizana!

Crno-beli razočarali u Tripoliju. Očekivao se borben i razigran Partizan, kao protiv Engleza na početku takmičenja, ali smo dobili loš i bezidejan.

Fudbal 03.10.2014 | 10:00
Nakon Totenhema, veliko razočaranje Partizana!

Porastao je Partizan pre dve nedelje posle sjajne predstave protiv Totenhema u Beogradu. Porasla je i nada navijača crno-belih da njihov tim možda može i do evropskog proleća, prvog posle deset godina.

Ako je tada kod pristalica Partizana preovladavao osećaj ponosa, večeras je on pretočen u gorčinu.

Već na sledećem iskušenju, daleko lakšem od prvog, usledilo je ateriranje bez manevra sletanja. Direktno u zemlju. Bolno!

Asteras, ekipa bez vrhunskog kvaliteta koja u grčkom prvenstvu zauzima sedmo mesto, neočekivano lako je izašla na kraj sa do ove utakmice na sva tri fronta neporaženim Partizanom - Evropi, Kupu Srbije i Superligi.

Rezultat 2:0, kao i odnos udaraca prema golu, 16:4 u korist Helena, mnogo govore.

Posle viđenog u Tripoliju, trener "parnog valjka" Marko Nikolić ima šta da zameri svojim pulenima, a najviše na često isticanom i hvaljenom htenju. Ovaj put, veći deo utakmice, stekao se utisak da želja nije bila na nivou kao protiv Ludogoreca, Totenhema ili na nekom drugom meču, kada je Partizan zahvaljujući tom kvalitetu uspevao da slomi rivala.

Izostanak vrlo bitnih karika, povređenih Nikole Drinčića, Darka Brašanca i suspendovanog prvog strelca Petra Škuletića, i te kako se osetio, ali to ne može da bude opravdanje za lošu partiju i činjenicu da je Partizan za više od sat vremena samo jednom šutirao ka golu Slovaka Tomaša Košickog.

Prva prava prilika, nažalost i jedina za Beograđane, stvorena je tek u 62. minutu!

Nije funkcionisao napad i to je posledica loše igre veznog reda, a pogotovo kompletne odbrane, počevši od golmana, preko štopera do nesigurnih bekova.

U 22. i 52. minutu ispoljene su sve slabosti defanzivne igre srpskog tima. Greške u nizu protivnik je umeo da iskoristi i da preko Španca Fernanda Usera i Aregntinca Fakunda Pare stigne do novog trijumfa na svom terenu. U obe situacije igrači Partizana su lako ispadali ili bili nemoćni posmatrači.

Partizan je počeo dobro, delovalo je kao da uspeva da nametne svoj način igre. Imao je loptu u posedu, međutim brzo se ispostavilo da sa njom ne zna šta će u napadu. Odbrana Grka, sa svih 11 igrača na polovini Asterasa, bila je nerešiv problem za bezidejne fudbalere Partizana.

Nije se dugo čekalo da domaćin pokaže koliko može da bude opasan u napadu, kao ni na prvi gol. Asteras se u prvom delu orijentisao na kontre i iz njih uspešno stizao do Milana Lukača.

Iako se očekivao bolji Partizan u nastavku meča, slika je bila ista, ako ne i gora po crno-bele. Već posle sedam minuta igre, nabijeni na malom prostoru u svom kaznenom prostoru, igrači Partizana nisu uspeli da se odbrane od novog naleta Helena.

Nije pomogao ni ulazak Beka Fofane na početku drugog poluvremena umesto Andrije Živkovića. Pokušao je Nikolić i sa uvođenjem Nikole Ninkovića, kao i oporavljenog Nemanje Kojića, ali nijedna izmena nije donela željeni rezultat.

Prvo gostovanje u UEFA takmičenjima fudbaleri Partizana pokušaće da što pre zaborave, a stručnom štabu poslužiće za analizu i korigovanje nedostataka. Na treneru i njegovim saradnicima sada je da ustanove zbog čega je baš u Tripoliju Partizan imao najgore izdanje od početka sezone.

Pre samo dve nedelje isti igrači su pokazali da mogu da igraju i nadigraju mnogo veće protivnike…

Komentari / 0

Ostavite komentar