Србија - Албанија: Ни птица неће моћи проћи!

Фудбалски савез Србије и Министарство полиције спремни за долазак навијача Албаније на меч са Србијом 14. октобра у Београд. Безбедносне мере на највишем нивоу.

Фудбал 03.10.2014 | 09:45
Србија - Албанија: Ни птица неће моћи проћи!

Фудбалски савез Албаније није прихватио предлог Фудбалског савеза Србије да мечеви квалификација за ЕУРО 2016 у Београду и Тирани буду одиграни без присуства гостујућих навијача.

Албанци су ФСС обавестили да ће на дуел против Србије, 14. октобра у Београду доћи и њихови навијачи.

Због процене да би то могао да буде меч високог ризика, очекује се да ће у престоници Србије на дан одигравања тог меча бити спроведен безбедносни план сличан оном који је недавно био на Паради поноса, са неколико прстенова обезбеђења.

Одлука руководећих људи ФС Албаније на челу са председником Армандом Дуком није превише изненадила водеће људе српског савеза, посебно председника Комисије за безбедност ФСС Миливоја Миркова, који је са Министарством полиције и другим безбедносним органима већ направио план безбедности.

"Ми ћемо бити спремни да обезбедимо гостујуће навијаче, јер смо на састанцима са Министарствима направили план за оба сценарија. Фудбалски меч са Албанијом и недавно одржана Парада поноса имају додирних тачака само по питању безбедности, па ће се исто и третирати. Ми као земља и Савез не желимо да оставимо лош утисак и зато ће се предузети велике безбедносне мере како бисмо још једном показали да смо озбиљна држава", изјавио је за "Новости" Мирков..

Челници Фудбалског савеза Албаније су већ апеловали на навијаче који буду путовали да се суздрже од политичких и етничких парола, а Мирков истиче да ће бити спроведене најригорозније безбедносне мере.

"Смањили смо капацитет стадиона на нешто више од 20.000 посетилаца, што значи да ће Албанци добити око 1.000 улазница. Због специфичности ситуације, ми имамо права да тражимо да једно лице може да купи само једну улазницу. Албанци ће морати да нам доставе списак са свим подацима, који ћемо ми проследити нашим државним органима, а они ће одлучити ко може да уђе у земљу. На улазу у Србију сви подаци особа која долазе мораће да се сложе са првобитним списком, а свако ново лице биће враћено у своју земљу".

Генерал полиције Мирков истакао је да ће ригорозна контрола бити спорведена и на уласку на стадион у Хумској.

"Иста контрола ће се вршити и на стадиону. Захтеваћемо и да улазнице могу да добију само албански држављани, али спровешћемо и један дуги низ условних безбедносних мера. Нама, у Савезу предстоје опсежне припреме за овај дуел јер нам је важно да све прође у најбољем реду, а имамо довољно искуства да све протекне како треба", истакао је Мирков.

Коментари / 0

Оставите коментар