Srbija - Albanija: Ni ptica neće moći proći!

Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo policije spremni za dolazak navijača Albanije na meč sa Srbijom 14. oktobra u Beograd. Bezbednosne mere na najvišem nivou.

Fudbal 03.10.2014 | 09:45
Srbija - Albanija: Ni ptica neće moći proći!

Fudbalski savez Albanije nije prihvatio predlog Fudbalskog saveza Srbije da mečevi kvalifikacija za EURO 2016 u Beogradu i Tirani budu odigrani bez prisustva gostujućih navijača.

Albanci su FSS obavestili da će na duel protiv Srbije, 14. oktobra u Beogradu doći i njihovi navijači.

Zbog procene da bi to mogao da bude meč visokog rizika, očekuje se da će u prestonici Srbije na dan odigravanja tog meča biti sproveden bezbednosni plan sličan onom koji je nedavno bio na Paradi ponosa, sa nekoliko prstenova obezbeđenja.

Odluka rukovodećih ljudi FS Albanije na čelu sa predsednikom Armandom Dukom nije previše iznenadila vodeće ljude srpskog saveza, posebno predsednika Komisije za bezbednost FSS Milivoja Mirkova, koji je sa Ministarstvom policije i drugim bezbednosnim organima već napravio plan bezbednosti.

"Mi ćemo biti spremni da obezbedimo gostujuće navijače, jer smo na sastancima sa Ministarstvima napravili plan za oba scenarija. Fudbalski meč sa Albanijom i nedavno održana Parada ponosa imaju dodirnih tačaka samo po pitanju bezbednosti, pa će se isto i tretirati. Mi kao zemlja i Savez ne želimo da ostavimo loš utisak i zato će se preduzeti velike bezbednosne mere kako bismo još jednom pokazali da smo ozbiljna država", izjavio je za "Novosti" Mirkov..

Čelnici Fudbalskog saveza Albanije su već apelovali na navijače koji budu putovali da se suzdrže od političkih i etničkih parola, a Mirkov ističe da će biti sprovedene najrigoroznije bezbednosne mere.

"Smanjili smo kapacitet stadiona na nešto više od 20.000 posetilaca, što znači da će Albanci dobiti oko 1.000 ulaznica. Zbog specifičnosti situacije, mi imamo prava da tražimo da jedno lice može da kupi samo jednu ulaznicu. Albanci će morati da nam dostave spisak sa svim podacima, koji ćemo mi proslediti našim državnim organima, a oni će odlučiti ko može da uđe u zemlju. Na ulazu u Srbiju svi podaci osoba koja dolaze moraće da se slože sa prvobitnim spiskom, a svako novo lice biće vraćeno u svoju zemlju".

General policije Mirkov istakao je da će rigorozna kontrola biti sporvedena i na ulasku na stadion u Humskoj.

"Ista kontrola će se vršiti i na stadionu. Zahtevaćemo i da ulaznice mogu da dobiju samo albanski državljani, ali sprovešćemo i jedan dugi niz uslovnih bezbednosnih mera. Nama, u Savezu predstoje opsežne pripreme za ovaj duel jer nam je važno da sve prođe u najboljem redu, a imamo dovoljno iskustva da sve protekne kako treba", istakao je Mirkov.

Komentari / 0

Ostavite komentar