Киксеви одбране за пораз Партизана!

Лоша, бледа и безидејна партија одвела је фудбалере Партизана у пораз са 2:0 (1:0) на гостовању Астерасу у другом колу Ц групе Лиге Европе.

Фудбал 02.10.2014 | 23:15
Киксеви одбране за пораз Партизана!

Фудбалери Партизана доживели су први пораз после 19 одиграних утакмица у свим такмичењима, рачунајући и финиш прошле сезоне.

Црно-бели нису били на нивоу потребном за играње у другом по јачини европском такмичењу, па се из Триполија враћају празних шака, највише захваљујући киксевима у одбрани.

Иако су на старту Лиге Европе показали да могу да се носе са Тотенхемом (0:0 у Хумској), против Астераса у првом полувремену нису имали шут у оквир гола и тек један поред стативе, а ни у наставку нису битније поправили игру, па пулени Марка Николића нису могли ни да се надају повољнијем исходу.

Тренер Партизана је већ у 15. минуту на загревање послао резервисте Петровића, Фофану и Марковића, а седам минута касније српски вицепрвак је капитулирао. Практично ни из чега је грчки тим стигао до вођства, а кривицу подједнако сносе и голман Лукач и одбрана.

Маца је петом асистирао Усеру, он је са ивице казненог простора шутирао по средини, Лукач је само кратко одбио лопту право до Шпанца који је прилично лако поред Волкова затресао мрежу за 1:0, док су Ћирковић и Станковић непомично стајали.

Већ у 25. минуту се голман црно-белих донекле искупио, пошто је невероватан кикс направио Вулићевић, промашио је целу лопту и омогућио Маци да изађе сам испред Лукача који је одбранио ударац у његов доњи десни угао из изгледне шансе.

До краја првог полувремена виђена је успаванка, а онда су фудбалери Астераса кренули са нападима на почетку другог и удвостручили предност. Лукач је имао пуне руке посла и најпре је зауставио шут Паре са дистанце, а онда је дуго владала конфузија у његовом казненом простору, што је био увод у други погодак.

Још једна очајна интервенција комплетне одбране Партизана скупо је плаћена - Љуи је центрирао са десне стране, дефанзивци црно-белих су само посматрали лопту која је прошла кроз петерац до друге стативе где је био Пара и послао је у мрежу за коначних 2:0.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранко !!!

03.10.2014 01:34

Ееееее, да су киксеви било би добро !!! Оно је била очајна игра ,прецизније скандалозна !!

ОДГОВОРИТЕ